Namiddagwandeling Zeeland - Zuidzande

  • Type: Wandeltocht
  • Datum: 07-04-2018
  • Plaatsen: 999

Namiddagwandeling Zeeland - ZuidzandeVoor onze jaarlijkse namiddagwandeling in Zeeland gaan we in 2018 van start in het kleine polderdorpje Zuidzande, deelgemeente van Sluis. Op het rustige dorpspleintje vinden we hotel-restaurant De Rode Leeuw terug dat als startlocatie van onze wandeling zal fungeren. Hopelijk kunnen we voor of na de wandeling optimaal gebruik maken van het stemmige terras dat  uitkijkt op het voormalig kerkje dat nu als restaurant  is ingericht . Tevens is  hier behoorlijk veel plaats om uw wagen te parkeren.

Parcours

Tijdens deze wandeling heeft iedereen de keuze uit een parcours van 9 of 14km. Via het bijzonder rustige Molenwegje verlaten we het dorp en  al behoorlijk snel komen we in het buurtschap Akkerput dat niet meer is dan een verzameling boerderijen. Dwars door de polders vervolgen we onze weg naar de Marolleput waar we langs enkele graswegen  de St-Jorispolder doorkruisen. Even later vinden we Willy terug die alle wandelaars trakteert op een welverdiende verfrissing.

Na deze stop nemen we de met boompjes afgezoomde St-Henricusdijk richting de Oostburgsche brug waar we in de weilanden de restanten  van de Hans Frieseschans, een voormalige batterij uit de Tachtigjarige Oorlog, terugvinden . Hier kunnen de wandelaars van de kortste afstand terug wandelen naar het startpunt in Zuidzande. De andere stappers volgen nu de Oude Zeedijk die door de Groote Ladijkpolder loopt, nu een beschermde brok natuur. Hier staat Willy ons een tweede maal op te wachten om de dorstigen te laven, waarlijk een werk van barmhartigheid.

Het laatste stuk begint heel mooi want een onverharde doorsteek brengt ons op een volgende dijk. Hier zien we de Zuidzandse molen opduiken: deze oude stenen korenmolen die in 1996 werd gerestaureerd is een fraai pronkstuk in deze biljartvlakke omgeving. Eens we dit gepasseerd zijn is het maar een steenworp meer naar het stemmige  dorpsplein van Zuidzande alwaar onze penningmeester ons met een open portefeuille opwacht om ons te trakteren op een blond schuimend bier, een deugddoende koffie of een glas naar keuze. 


Startgegevens

Zoals gewoonlijk spreken we af aan onze startplaats om 13u30.

Adres: Hotel-restaurant De Rode Leeuw, dorpsplein 13, 4514 Zuidzande (NL)


Opmerkingen

* Honden zijn toegelaten op deze wandeling. 

* Langs het parcours zijn er 2 stops voorzien alwaar Willy ons telkens zal trakteren op een  verfrissing.

* Na de wandeling trakteert Vier op een rij iedereen op een gratis drink.

* Dit alles is volledig gratis voor leden van Vier op een rij.

* Ben je op weg naar de wandeling en je zal, door omstandigheden, iets later zijn; laat ons dit weten op 0475/326446 (Wim)


Online reservervatie