4-Daagse wandelvakantie Pfalz

  • Type: Wandelvakantie
  • Datum: 30-05-2019
  • Plaatsen: 50

Druk hier voor het laatste programma van deze reis.

Donderdag 30 mei - zondag 2 juni
4-daagse (wandel)vakantie
PFALZ


De Pfalz is een streek in de Duitse deelstaat Rijnland-Pfalz op zo'n 460km van Zedelgem. Een derde van de oppervlakte wordt ingenomen door het zeer uitgestrekte Pfalzerwald, en we  vinden  hier een wijnstreek terug die 1/3 van alle wijnen in Duitsland produceert. Het gebied is over het algemeen heuvelachtig en een waar droomgebied voor de actieve wandelaar. Tijdens onze 4-daagse staan schitterende wandelingen op het programma langs kleurrijke rotsen en  charmante dorpjes, kortom: dit is een must voor alle wandelaars. Ook voor onze culturele stappers zijn er heel wat toppers in dit gebied. Zoals jullie van ons gewoon zijn werkten we een mooi programma uit voor zowel de gedreven wandelaars als voor de minder actieve leden.

Tijdens deze vakantie verblijven we in de schoenenstad van Duitsland want nergens anders worden er meer schoenen geproduceerd dan in Hauenstein. We logeren in het ***-sterren Landhotel Wasgau. In het hotel bevindt  zich een zwembad en een sauna die door alle gasten mag gebruikt worden. Tevens is WLAN en het gebruik van de tennisvelden gratis. De zeer ruime kamers beschikken allemaal over een eigen badkamer met douche en toilet, haardroger, TV en telefoon.
Tijdens ons verblijf genieten we natuurlijk van half pension bestaande uit een uitgebreid ontbijtbuffet en een warm en koud avondbuffet.
Informatie : www.landhotel-wasgau.de

DONDERDAG 30 MEI 2019

We vertrekken om 5u30 op parking Packo langs de Torhoutsesteenweg in Zedelgem (iedereen kan hier veilig z'n auto achterlaten op de prive-parking). Met een ontbijt-en plasstop onderweg rijden we naar onze eerste stopplaats waar we het middagmaal kunnen gebruiken. Nadien worden de 2 groepen gesplitst.

Wandelaars.


Deze namiddag bewandelen we een stuk van de 'Teufelstour'. We vertrekken vanuit Eulenbis voor een zeer mooi traject van 9,6km. Het afwisselende parcours start lichtjes dalend over smalle en soms wat bredere wandelpaden. Er zijn 2 moeilijker passages en wandelstokken zijn hier aanbevolen. Na een mooie wandeling komen we aan in Olsbrucken.

Moeilijkheidsniveau: ***


Culturele wandelaars

Voor deze mensen wordt er nog gezocht naar een geschikt programma voor de namiddag.

VRIJDAG 31 MEI 2019


Na het ontbijt vertrekken we richting Fishbach-bei-Dahn (afstand 30km).

Wandelaars.

Deze 'wasgau seentour' telt 21,3km en staat gekend als een gemakkelijke wandeling (**).
We starten in Fishbach-bei-Dahn en stappen door het attractieve Wiesendal, langs kabbelende beekjes, bronnen en vijvers. De hele wandeling is werkelijk een oase van rust en is goed te doen voor iedereen.
Voor de middag stappen we 11,2km en na de middag 10,1km.

Moeilijkheidsniveau: **

Culturele wandelaars
Voor deze mensen wordt er nog gezocht naar een geschikt programma.

ZATERDAG 1 JUNI 2019


Deze dag wordt volledig georganiseerd door onze wandelvrienden van Heltersberg, op een 30-tal kilometer van onze verblijfplaats.

Wandelaars

Zowel de ochtend- als de namiddagwandeling wordt uitgestippeld en begeleid door de lokale wandelclub Heimatverein Heltersberg die al enkele malen bij ons te gast was. In de voormiddag staan een 10-tal kilometer door de streek rond Heltersberg geprogrammeerd en in de namiddag 12 a 15km; telkens met een bevoorradingspost.

Culturele wandelaars
In de voormiddag wordt Pirmasens bezocht. Hier kan men naar hartenlust shoppen of een of andere bezienswaardigheid bezoeken.

's Namiddags bezoekt men het heimatmuseum Heltersberg en het Schoenenmuseum in Hauenstein.

Middagmaal
Beide groepen zullen gezamenlijk het middagmaal gebruiken in Heltersberg. Dit wordt tevens verzorgd door de plaatselijke wandelclub en zal bestaan uit een buffet van streekspecialiteiten. De drank zal inbegrepen zijn. Dit middagmaal is natuurlijk extra te betalen. Prijs zal later meegedeeld worden maar zal rond de 12 a  15Euro liggen.

ZONDAG 2 JUNI 2019


Wandelaars

Vandaag gaan we een unieke wandeling stappen van 10,2km. Het Dahner Felsenpfad is zonder twijfel een van de mooiste wandelwegen van de streek. Deze betoverende wandelweg kronkelt tussen de vele rotsformaties  die de regio rijk is. Het wordt wellicht de mooiste en de zwaarste wandeling van deze 4-daagse. Er bevinden zich op het traject een paar korte moeilijke stukken maar iedere druppel zweet zal het waard zijn. Wandelstokken zijn hier zeker aan te bevelen.

Moeilijkheidsgraad: ****


Culturele wandelaars
Voor deze mensen wordt er nog gezocht naar een geschikt programma voor deze voormiddag.

Na het middagmaal vertrekken we huiswaarts.

BELANGRIJK
De voorbije jaren kregen we heel wat (last-minute) annulaties te verwerken, dit kostte onze club heel wat geld. Om dit probleem te vermijden zijn we genoodzaakt om voor onze meerdaagse vakanties met een optionele reis-en annulatieverzekering te werken. We werken samen met verzekeringsmaatschappij 'ARENA'. Wat deze polis zowat inhoudt kan u nalezen op onze website of u kan de polis opvragen bij Wim: info@4op1rij.be
Dit betekent dat iedereen die inschrijft voor deze reis de keuze heeft om deze verzekering te nemen.
Deze is te boeken bij inschrijving en te vereffenen bij betaling van het voorschot.

VERTREK : Om 5u30 stipt aan parking Packo langs de Torhoutsesteenweg. Iedereen kan hier veilig zijn auto laten staan.

PRIJS:
2 persoonskamer :  280Euro per persoon
3-persoonskamer :  250Euro per persoon
1-persoonskamer :  305Euro per persoon
Kinderen tot 13 jaar in de kamer van ouders/grootouders : 165Euro
Optionele reis-en annulatieverzekering : 22,42Euro per persoon (te reserveren bij boeking)

INBEGREPEN
- Reis per luxebus
- Verblijf in half-pension (ontbijtbuffet en 's avonds eveneens buffet)
- Verwennerij op de bus
- Drinkgeld chauffeur

INSCHRIJVEN
Inschrijven kan pas vanaf vrijdag 9 november om 18u en dit via mail of telefoon.
- Telefoon Wim : 0475/326446
- Telefoon Kurt : 0475/563687
- Mail : info@4op1rij.be

Bij inschrijving graag onmiddellijke storting van 75Euro voorschot per persoon + kosten verzekering (indien gewenst) op rekening BE23 6528 0924 2891 van Busreizen 4op1rij, Achiel Rommelplein 5, 8210 Zedelgem

OPMERKINGEN
- De plaatsen op de bussen worden opgesteld aan de hand van de storting van het voorschot. Wie eerst stort zit vooraan. OPGEPAST! Stortingen voor 9 november worden niet aanvaard.
- Na inschrijving zal iedereen halfweg maart een eindafrekening krijgen.

Online reservervatie