Costa Brava Way

  • Type: Wandelvakantie
  • Datum: 10-04-2020
  • Plaatsen: 35De Costa Brava of de ruige kust werd door de Spanjaarden verkozen tot de mooiste van de 17 costa's. Niet verwonderlijk want deze prachtige kuststrook heeft echt alles te bieden voor de vakantieganger. Naast schitterende verdoken baaitjes met azuurblauw water vinden we nog authentieke dorpjes en heel wat natuurschoon. Voor ons als wandelaar is er een overvloed aan schitterende paadjes te vinden. Deze reis is gebaseerd op het boek The Costa Brava Way, een fantastische route van 255km die het Franse Argeles-sur-Mer verbindt met het Spaanse Blanes. Deze wandelweg loopt de ene keer pal langs de zee en een andere keer trekken we enkele kilometers landinwaarts en stappen op smalle bergwegen die ons een subliem panorama aanbieden over deze mooie kust. Zonder twijfel zal dit een onvergetelijke wandelreis worden. Natuurlijk is er voor elk wat wils want naast het wandelen is het ook mogelijk om enkele mooie stadjes te bezoeken, alles is terug te vinden in het reisprogramma.
In de namiddag van vrijdag 10 april nemen we het vliegtuig van Brussels airlines dat ons naar Toulouse zal brengen. Daar wacht de bus van VDK ons op met onze bagage. Na een avondmaal (3-gangenmenu), overnachting en ontbijtbuffet in het Holiday Inn hotel voert de bus ons in een drietal uur naar Argeles-sur-Mer waar we meteen al beginnen aan onze eerste wandeling.  Vervolgens verblijven we 6 nachten in Roses waar we kozen voor hotel Goya Park***, zonder twijfel een van de beste driesterrenhotels van Roses en behorend tot de befaamde Prestige-keten. 


Hier verblijven we op basis van half-pension (ontbijt- en avondbuffet met water en wijn inbegrepen). Het hotel beschikt over een mooie tuin, zwembad, minigolf en jeu-de boule terrein en telt 246 kamers. Iedere kamer heeft een balkon, badkamer met WC en douche, tv, gratis wifi, telefoon, ventilator en kluisje (tegen betaling)
De terugreis verloopt met de bus die tijdens de nacht zal doorrijden zodat we in de loop van de zaterdagochtend in Zedelgem zullen aankomen.

Reisprogramma

* Dag 1 : VRIJDAG 10 april 2020
Om 11u30 verzamelen we aan de parking Kinepolis Brugge alwaar een VDK-bus ons gezamenlijk naar Zaventem voert, hier nemen we om 15u55 onze vlucht naar Toulouse-Blagnac. Onze aankomst is voorzien om 17u35. We nemen alleen handbagage mee op de vlucht want de nieuwe luxe bus van VDK met 35 plaatsen staat ons met de bagage al op te wachten. Een korte rit brengt ons naar het 
nabij gelegen Holiday Inn hotel **** waar we het avondmaal (3-gangenmenu) gebruiken en de nacht zullen doorbrengen (dranken niet inbegrepen).