4-Daagse Picardische Kust

  • Type: Wandelvakantie
  • Datum: 21-05-2020
  • Plaatsen: 54

Donderdag 21 mei 2020 - Zondag 24 mei 2020
4-Daagse: Picardische kust
(van Le Touquet tot aan de vallei van de Somme)


De Picardische kust is een prachtige, zeer afwisselende bestemming voor deze 4-daagse. In deze regio vinden we mooie steden en dorpen zoals Le Touquet, Montreuil-sur-Mer en Saint-Valery sur Somme. Voor natuurschoon hoeven we ook niet ver te lopen want het Pays des Sept Vallees zal ons verrassen met zijn mooie heuvels en stille valleitjes. Daarnaast ontdekken we de baaien van de Authie en van de Somme.
Nieuw dit jaar is dat er per dag slechts 1 andere activiteit zal ingepland worden maar wat voo. De vismarkt op zaterdagmorgen in Le Touquet is een must en Saint-Valery sur Somme is met zijn Middeleeuwse versterkingen en romantische straatjes al heel lang een publiekslieveling. Een rondwandeling op de versterkingen van Montreuil-sur-Mer is een ervaring die je niet snel zal vergeten en Le Treport met zijn witte kalkrotsen is de poort tot Normandie.
Tijdens deze 4-daagse logeren we in hotel Le Regina in het kustplaatsje Berck-sur-Mer waar we zullen genieten van half pension.


Alle kamers hebben een eigen sanitair bestaande uit bad of douche en WC.
Half-pension bestaat uit een ontbijtbuffet en een 3-gangenmenu bediend aan tafel. (wijn, water en koffie inbegrepen bij het avondmaal)


Reisprogramma

Dag 1: Donderdag 21 mei  (St-Valery sur Somme en de baai van de Somme)

We vertrekken om 6u op parking Packo langs de Torhoutsesteenweg in Zedelgem en rijden met 1 tussenstop onderweg naar de baai van de Somme. Als eerste wandeling kozen we voor een vlakke wandeling in en rond het Middeleeuwse stadje Saint-Valery sur Somme.
    
Rond 9u30 worden we ergens tussen Le Crotoy en St-Valery gedropt. Meteen voert een mooi heidepad ons in de richting van Saint-Valery sur Somme dat we na ongeveer 8km bereiken. Vanuit dit pittoreske  dorpje nemen we er nog een lusje van 4km bij. We stappen langs de baai van de Somme, flaneren door de Middeleeuwse smalle steegjes en genieten van een spectaculair uitzicht over een van de mooiste baaien van Frankrijk.
Na de middag wandelen we naar Le Hourdel, het meest westelijke punt van de Sommebaai. We doorkruisen een mooi natuurgebied met veel vijvers en stappen op een dijk van waarop we mooie uitzichten hebben op enerzijds de akkers en anderzijds de brede Somme vooraleer hij uitmondt in de Noordzee. Le Hourdel beschikt over een mooi haventje en als we geluk hebben spotten we misschien zeehonden. Deze namiddagwandeling bevat 11 vlakke kilometers.

Voormiddag : 8 of 12km / Namiddag : 11km

Moeilijkheidsgraad : *
De mensen die vandaag liever niet wandelen kunnen een halve of een volledige dag doorbrengen in Saint-Valery sur Somme. Wie een boottochtje wil maken in de uitgestrekte baai of een treinritje wil maken met een originele stoomtrein zal hier zeker zijn gading vinden.


 


Dag 2 : Vrijdag 22 mei ( De witte krijtrotsen van Ault)

Na het ontbijt trekken we naar Ault, nog net Picardië en net niet Normandië. De grootste publiekstrekker zijn de witte krijtrotsen die ons doen denken aan Engeland. Deze zorgden reeds in de 19de eeuw ervoor dat personen zoals Victor Hugo de weg vonden naar deze prachtige omgeving. De statige art deco huizen hebben misschien een opknapbeurt nodig maar het stadje ademt nog steeds de sfeer van weleer.
 


   
 Zonder twijfel zal de wandeling van vandaag de mooiste zijn van het hele weekend. Vanuit Ault vertrekken we noordwaarts en klimmen zachtjes tot op een hoogte van 60 meter. Van bovenaf hebben we een prachtig uitzicht op de omringende natuur en  de zee. Vervolgens blijven we wat op dezelfde hoogte en wandelen langs prachtige wandelpaadjes door een zeer divers landschap dat bestaat uit weiden, meren en licht glooiende heuvels. Plots brengen enkele trapjes ons tot op de kliffen van Ault. Daar wacht ons het moeilijkste deel want soms zakt en stijgt het pad nogal steil. Heel even nemen we een trap om van de ene weide naar de andere over te gaan, dit gelijkt sterk op de White cliffs of Dover. Dit is gewoonweg een schitterende wandeling!  Laat jullie niet afschrikken want het is doenbaar voor iedereen!!!
De exacte afstand van deze wandeldag is nog niet gekend maar stip deze maar aan in jullie wandelplanning. Tijdens de voorbereiding ter plaatse stapten Chris en Annemie 33km, nu nog enkele kilometers schrappen zodanig dat er een aanvaardbare wandeling overblijft.

Moeilijkheidsgraad: ***

In de namiddag organiseren we een uitstap naar het nabijgelegen Le Treport . Bezoek dit Normandische stadje waar je met de gratis funiculare de krijtrotsen op kan of ga aan boord van de Etoile, een boot die jullie een fantastisch uitzicht zal aanbieden op de hoogste krijtrotsen van Europa. (duur: 45 minuten en extra te betalen, ongeveer 11,5Euro).

Dag 3 : Zaterdag 23 mei (Le Touquet en de baai van de Canche)

Vandaag zullen Ivan en Brigitte jullie een prachtwandeling voorschotelen die van start gaat op de dijk van Le Touquet. Deze chique badplaats wordt ook wel eens Paris-Plage genoemd omdat er hier veel Parisiens op vakantie kwamen en komen. Het Knokke van de Cote d'Opale staat bomvol met de meest extravagante art deco en art nouveau villa's en de zaterdagmorgenmarkt is een absolute must want de aangeboden vis is hier zo vers dat hij bijna uit de kraampjes springt.
We vertrekken langs de baai van de Canche richting het vissersdorpje Etaples. Vele kilometers lang stappen we door het reserve naturelle du baie de Canche. Afwisselende wegels voeren ons onder andere door het bos van Rombly en door meerdere natuurparken.
Dit wordt een natuurwandeling om duimen en vingers bij af te likken.

Moeilijkheidgraad: **

Voor de culturele wandelaars is het vandaag heel gemakkelijk want in Le Touquet kom je zonder twijfel heel veel tijd tekort. Een halve of een volle dag shoppen en markten in deze bruisende stad is mogelijk. 

Dag 4 : Zondag 24 mei (Montreuil-sur-Mer & le pays des 7 vallees)

Op onze laatste dag bezoeken we het versterkte stadje Montreuil-sur-Mer. We stappen op zijn perfect bewaarde vestingen en bezoeken de intacte citadelle. Vanop de mooie vestingen aanschouwen we de valleien van de Canche en de Course die hier samenvloeien.
Deze twee riviertjes zijn er al twee van de zeven die de toeristische regio le pays des 7 vallées vormen. Het is een aantrekkelijke en dunbevolkte streek die we onder leiding van Chris zullen leren kennen.
De culturele wandelaars kunnen vandaag een bezoek brengen aan Montreuil-sur-Mer.
VERTREK 

Om 6u stipt aan parking Packo langs de Torhoutsesteenweg. Iedereen kan hier zijn auto veilig laten staan.

PRIJS

2-persoonskamer:  295Euro per persoon
3-persoonskamer:  270Euro per persoon
1-persoonskamer:  360Euro per persoon
Kinderen tot 12 jaar: 200Euro per persoon

Optionele reis-en annulatieverzekering : 25,38Euro per persoon (om geldig in te schrijven voor deze verzekering moet deze meegestort worden met het voorschot)

REISLEIDING

Chris, Ivan en Wim

INBEGREPEN

- Reis per luxebus
- Verblijf in half-pension (ontbijtbuffet en 's avonds driegangenmenu; wijn, water en koffie inbegrepen)
- Drinkgeld chauffeur

INSCHRIJVEN (dit kan vanaf het verschijnen van het clubblad 132 (okt-nov-dec))

- Telefoon Wim : 0475/326446
- Mail : info@4op1rij.be

Bij inschrijving graag onmiddellijke storting van 75Euro voorschot per persoon + kosten verzekering (indien gewenst) op rekening BE23 6528 0924 2891 van Busreizen 4op1rij, Achiel Rommelplein 5, 8210 Zedelgem

Online reservervatie