4-Daagse Picardische Kust

  • Type: Wandelvakantie
  • Datum: 21-05-2020
  • Plaatsen: 54

Donderdag 21 mei 2020 - Zondag 24 mei 2020

4-daagse : Picardische kust (van Le Touquet tot aan de vallei van de Somme)


De Picardische kust is een prachtige, zeer afwisselende bestemming voor deze 4-daagse. In deze regio vinden we mooie steden en dorpen zoals Le Touquet, Montreuil-sur-Mer en Saint-Valery sur Somme. Voor natuurschoon hoeven we ook niet ver te lopen want het Pays des Sept Vallees zal ons verrassen met zijn mooie heuvels en stille valleitjes. Daarnaast ontdekken we de baaien van de Authie en van de Somme.
Nieuw dit jaar is dat er per dag slechts 1 andere activiteit zal ingepland worden maar wat voor een. De vismarkt op zaterdagmorgen in Le Touquet is een must en Saint-Valery sur Somme is met zijn Middelleeuwse versterkingen en romantische straatjes al heel lang een publiekslieveling. Een rondwandeling op de versterkingen van Montreuil-sur-Mer is een ervaring die je niet snel zal vergeten en Le Treport met zijn witte kalkrotsen is de poort tot Normandie.
Tijdens deze 4-daagse logeren we in hotel Le Regina in het kustplaatsje Berck-sur-Mer waar we zullen genieten van half pension.

Alle kamers hebben een eigen sanitair bestaande uit bad of douche en WC.
Half-pension bestaat uit een ontbijtbuffet en een 3-gangenmenu bediend aan tafel (wijn, water en koffie inbegrepen bij het avondmaal).


Reisprogramma

Dag 1: Donderdag 21 mei  (St-Valery sur Somme en de baai van de Somme)

We vertrekken om 6u op parking Packo langs de Torhoutsesteenweg in Zedelgem en rijden met 1 tussenstop onderweg naar de baai van de Somme. Als eerste wandeling kozen we voor een 100% vlakke wandeling in en rond het Middeleeuwse stadje Saint-Valery sur Somme.Rond 9u30 worden we ergens tussen Le Crotoy en St-Valery gedropt. Meteen voert een mooi heidepad ons in de richting van Saint-Valery sur Somme dat we na 7,7km bereiken. Vanuit dit pittoresk dorpje nemen we er nog een lusje van 4km bij. We stappen langs de baai van de Somme, flaneren door de Middeleeuwse smalle steegjes en genieten van een spectaculair uitzicht over één van de mooiste baaien van Frankrijk. Opgepast! Er bevinden zich veel trappen op deze stadswandeling.
Na de middag wandelen we naar Le Hourdel, het meest westelijke punt van de Sommebaai. We doorkruisen een mooi natuurgebied met veel vijvers en stappen op een dijk van waarop we mooie uitzichten hebben op enerzijds de akkers en anderzijds de brede Somme vooraleer hij uitmondt in de Noordzee. Le hourdel beschikt over een mooi haventje en als we geluk hebben spotten we misschien zeehonden. Deze namiddagwandeling bevat 11 vlakke kilometers.
Voormiddag : 8 of 12km / Namiddag : 11km
Moeilijkheidsgraad : *


De mensen die vandaag liever niet wandelen kunnen kiezen voor volgend programma:

Voormiddag : Bezoek aan St-Valery sur Somme dat zeker de moeite waard is.
Namiddag : Le Hourdel, een toeristisch dorpje en haventje aan de monding van de Somme.
Wie een boottochtje wil maken in de uitgestrekte baai of een treinritje wil maken met een originele stoomtrein zal hier zeker zijn gading vinden.

Dag 2: Vrijdag 22 mei ( De witte krijtrotsen van Ault)

Na het ontbijt trekken we naar Ault, nog net Picardie en net niet Normandie. De grootste publiekstrekker zijn de witte krijtrotsen die ons doen denken aan Engeland, deze zorgden reeds in de 19de eeuw ervoor dat personen zoals Victor Hugo de weg vonden naar deze prachtige omgeving. De statige art-decohuizen hebben misschien een opknapbeurt nodig maar het stadje ademt nog steeds de sfeer van weleer.


Zonder twijfel zal de wandeling van vandaag de mooiste zijn van het hele weekend. Vanuit Ault vertrekken we noordwaarts en klimmen zachtjes tot op een hoogte van 60 meter. Van bovenaf hebben we een prachtig uitzicht op de omringende natuur en op de zee. Vervolgens blijven we wat op dezelfde hoogte en wandelen langs prachtige wandelpaadjes door een zeer divers landschap dat bestaat uit weiden, meren en lichtglooiende heuvels.

Voormiddagwandeling : 11,7km/ Moeilijkheidsgraad */**
De namiddagwandeling start opnieuw in Ault, de eerste 2km zijn bergop maar dit kan je overslaan door op de bus te blijven zitten.
De wandeling gaat verder langs verkeersluwe straten, wegeltjes en landbouwwegen tot in het Bois de Cise waarin heel wat mooie villas verborgen zitten. Het gaat hier op en neer met tamelijk veel trappen tot aan de kustlijn. Daar wachten nog een 2.3 km kliffenwandeling op ons. Soms heel steil naar boven en naar beneden om kliffen te overbruggen maar wondermooi. We moeten ook enkele overstapjes nemen om van de ene weide in de andere te geraken. Dit doet ons denken aan de White cliffs of Dover.

Namiddagwandeling : 10 of 12,6km/ Moeilijkheidsgraad **
In de voormiddag kan je alleen maar wandelen maar in de namiddag organiseren we een uitstap naar het nabijgelegen Le Treport. Bezoek dit Normandisch stadje waar je met de gratis funiculare de krijtrotsen op kan of ga aan boord van de Etoile, een boot die jullie een fantastisch uitzicht zal aanbieden op de hoogste krijtrotsen van Europa. (duur: 45 minuten en extra te betalen, ongeveer 11,5Euro).

Dag 3: Zaterdag 23 mei (Le Touquet en de baai van de Canche)


Vandaag zullen Ivan en Brigitte jullie een prachtwandeling voorschotelen die van start gaat op de dijk van Le Touquet. Deze chique badplaats wordt ook wel eens Paris-Plage genoemd omdat er hier veel Parisiens op vakantie kwamen en komen. Het Knokke van de Cote d Opale staat bomvol met de meest extravagante art-deco en art-nouveau villa s en de zaterdagmorgenmarkt is een absolute must want de aangeboden vis is hier zo vers dat hij bijna uit de kraampjes springt.We vertrekken langs de baai van de Canche richting het vissersdorpje Etaples. Vele kilometers lang stappen we door het reserve naturelle du baie de Canche. Afwisselende wegels voeren ons onder andere door het bos van Rombly en door meerdere natuurparken.
Dit wordt een natuurwandeling om duimen en vingers bij af te likken.

Moeilijkheidgraad: **

Voor de culturele wandelaars is het vandaag heel gemakkelijk want in Le Touquet kom je zonder twijfel heel veel tijd tekort. Een halve of een volle dag shoppen en markten in deze bruisende stad is mogelijk.

 
Dag 4: Zondag 24 mei (Montreuil-sur-Mer & le pays des 7 vallees)

Op onze laatste dag bezoeken we het versterkte stadje Montreuil-sur-Mer. We stappen op zijn perfect bewaarde vestingen en bezoeken de intacte citadelle. Vanop de mooie vestingen aanschouwen we de valleien van de Canche en de Course die hier samenvloeien.
Voormiddag wandeling (13 km)
We starten onze wandeling aan de rand van de stad Montreuil sur Mer en stappen via de Chemin Blanc door het dorpje Ecuires. Via de dorpskern lopen we via Le desus de Marais en landwegen naar het dropje Beaumerie Saint-Martin.
Nu zoeken we de Canche op en volgen die tot aan de rand van de stadsmuren van Montreuil. We volgen onze weg onderaan de vestingmuren naar de eetgelegenheid waar we ons middagmaal kunnen gebruiken.

Moeilijkheidsgraad *

Namiddagwandeling (11 km)
Na het middagmaal vatten we onze laatste etappe aan van onze vierdaagse. Dit wordt zeker een mooie afsluiter.
We volgen een veldweg richting  La-Madeleine-sous-Montreuil. Via chemin Blanc en chemin de Marais zoeken we de oevers van de Canche op. Langs verkeersarme weggetjes die langs beide zijden voorzien van beekjes met helder water zetten we onze weg verder richting vestingsmuren (remparts) van Montreuil. We stappen via chemin des Remparts naar de omringende muur van Montreuil. We wandelen rond de stad op de bovenkant van de muur en genieten van de prachtige uitzichten. We komen aan in het centrum van Montreuil, waar we onze dorst kunnen lessen voordat we terug huiswaarts keren

Moeilijkheidsgraad : *


De culturele wandelaars kunnen vandaag een bezoek brengen aan Montreuil-sur-Mer.

VERTREK : Om 6u stipt aan parking Packo langs de Torhoutsesteenweg. Iedereen kan hier veilig zijn auto laten staan.

PRIJS:
2-persoonskamer:  295Euro per persoon
3-persoonskamer:  270Euro per persoon
1-persoonskamer:  360Euro per persoon
Kinderen tot 12 jaar: 200Euro per persoon
Optionele reis-en annulatieverzekering : 25,38Euro per persoon (om geldig in te schrijven voor deze verzekering moet deze meegestort worden met het voorschot)

REISLEIDING
Chris, Ivan en Wim

INBEGREPEN
• Reis per luxebus
• Verblijf in half-pension (ontbijtbuffet en s avonds driegangenmenu; wijn, water en koffie inbegrepen)
• Drinkgeld chauffeur

INSCHRIJVEN
- Telefoon Wim : 0475/326446
- Mail : info@4op1rij.be

Bij inschrijving graag onmiddellijke storting van 75€ voorschot per persoon + kosten verzekering (indien gewenst) op rekening BE23 6528 0924 2891 van Busreizen 4op1rij, Achiel Rommelplein 5, 8210 Zedelgem

Online reservervatie