25ste Wintertocht in wurggreep van Koning Winter

Gepost door: Kastaar |4 op 1 rij

Ja koning winter heerste reeds enkele dagen over het weer, echt buitengewone temperaturen waren buiten verhouding gezien onze regionen. Als je eens zeven dagen en nachten constant vriestemperatuur noteert, met zelfs pieken tot 13 dan kan dat al tellen. 

Samen met enkel andere clubs stonden bij hen een wandeling geprogrammeerd. Ja vooral zondagmorgen als iedereen zich zou opmaken om te gaan wandelen begon het lichtjes te sneeuwen en het zou voor de godganse dag worden. Het was dan ook niet te verwonderen dat de deelnemers zich met mondjesmaat kwamen aanmelden. Wij gingen in de loop van de dag even polsen hoe de situaties waren op de verschillende parkoers, en die vielen nog behoorlijk mee. Wat het aantal valpartijen betreft het viel mee gelukkig, geen enkele ernstige valpartij werd genoteerd. Wat ook werd vastgesteld was dat de kortere afstanden het meeste succes hadden want niemand vertouwde de wegomstandigheden, trouwens op de radio waarschuwde men gedurig voor gevaarlijke wegen. 

Waren er dan geen positieve geluiden, wel ja, enkelen hadden heel mooie winterbeelden gezien en deden het zelfs daarvoor. En ding is zeker de wandelaars die dit weekend op pad waren konden geregistreerd worden bij de echte. 

Nu al bij al schoven toch nog een 337 deelnemers voorbij de inschrijftafel waarvoor van harte dank . De buren waren in deze onfortuinlijke toestand nog goed vertegenwoordigd. Zo noteerden wij voor Nacht van Vlaanderen 34 deelnemers, Godelievestappers Ruddervoorde 24,Moedige wandelaars Beernem 18 ,Lachende wandelaars Aalter 16, en Rustige bosstappers Jabbeke 13. 

Bij algemene navraag zou het de eerste wintertocht zijn die volledig in de sneeuw werd afgewerkt, nu laat het ons hopen volgende maal in betere weersomstandigheden, wees gerust het is nog nooit blijven sneeuwen. 

Niet alleen de wandelaars,maar ook alle medewerkers willen wij feliciteren en vooral de mensen van de bevoorrading die soms halsbrekende toeren dienden uit te halen, maar hun taak op uniek mooie en degelijke manier voltooiden. Ook onze Willy die de pendeldienst tussen het station en de inschrijfzaal verzekerde. 

Al bij al is deze wandeltocht nog meegevallen en wij sluiten af met een positieve noot ondanks alles werden de parkoers als verzorgd en zeer genietbaar genoteerd. 

Aan wandelaars en medewerkers van harte proficiat en van harte dank voor de inzet, hou jullie goed het allerbeste en tot een volgende wandelgelegenheid.

 

Wandelen in de sneeuw is nochtans een feest. Aangeboden door Patrick & Kathy.