Aangenaam wandelen en veel volk in Oostkamp

Gepost door: Kastaar |Wandelclub V.Z.W. Vredeseilanden

Oostkamp 25-01-2014

Voor deze wandeling zijn wij te gast bij wandelclub V.Z.W. Vredeseilanden voor hun traditionele vredeseilandentocht. Het was een heerlijke drukte in de St.-Pieterschool. En ondanks de grote parkeermogelijkheid was het toch eventjes zoeken om de wagen veilig en wel te parkeren, maar het lukte.

Het weer was bewolkt en grijs, een licht maar scherp winterwindje, en het bijzonderste het bleef droog. Goed wij gaan de baan op en gaan eens de kleinere afstand uittesten. Wij maken kennis met het rusthuis en draaien zo af naar het marktplein, voorbij de St. Pieterskerk. Een eigenaardigheid van de kerk is zijn achthoekige vieringtoren uit de 12de eeuw en in 1901 herbouwd. Amper 600 meter op het parkoers en wij mogen al binnen voor een gratis traktatie. Namelijk een tas koffie en een suikerwafel, langs deze  van harte dank voor de traktatie. En wij zijn binnen in één van de merkwaardige gebouwen van de gemeente namelijk “De Wieke“. De vroegere benaming was de Oostmolen, die dateert uit 1840. De molen kende heel wat bedrijvigheden, van olieslagerij, maalderij en steenkoolhandel tot magazijn. De gemeente kocht indertijd de molen die een ganse metamorfose heeft ondergaan, het dak is er af, het maalmechanisme is er uit, enkel de romp is er nog. Nu is het een cultureel centrum ter beschikking van verenigingen, kunstenaars en musici. Wij kunnen tegen een stootje en stappen verder, langs mooi rustige paadjes en zeer verzorgde wijken. Op het parkoers het waaroost park en het beukenpark die ook in dit jaargedeelte hun charmes hebben, zet dan daarin enkele merkwaardige gebouwen en het plaatje is kompleet. Echt het was een mooi en rustig verzorgd parkoers echt een aangename belevenis. De grotere afstanden hebben dan het geluk dat zij enkele kasteeldomeinen kunnen bewandelen, en zelfs een natuurgebied. Ook zij zijn na afloop zeer tevreden over het aangeboden natuurschoon dat de gemeente rijk is, je kunt er echt op natuurgebied of kunstgebied een heerlijk dagje op nahouden.

Positief is ook dat je ieder jaar een vernieuwd parkoers aangeboden krijgt. Misschien is dat de reden waarom er zo een aantal deelnemers waren, in ieder geval onze club 4op1 rij was met zijn 58 ingeschreven deelnemers een respectabele ploeg.

Gasten het was een zeer genietbare wandeling, daarom aan iedereen van harte proficiat en ook van harte dank voor de inzet, hou jullie goed het allerbeste en tot een volgende wandelgelegenheid.