Busreis Denderwindeke: Winteruurtocht

Gepost door: Rita |Padstappers

Geluksvogels van 4op1rij op stap in Denderwindeke


We zijn met een hele bus vanuit Zedelgem naar de wandeling van de Padstappers van Geraardsbergen getrokken! Weliswaar in de  gietende regen!!!! We waren met velen, beladen met verse kledij, in de bus gestapt!! Al morrend op het weer...  Maar we waren echte geluksvogels want op het eind van de rit zagen we de zon verschijnen en die heeft de hele dag voor droog en aangenaam wandelweer gezorgd in tegenstelling tot het thuisfront dat het grote deel van de dag onder een regenhemel vertoefde!!

In de startzaal werden we getrakteerd op een bord met 2 spiegeleieren en een boterham! En of het gesmaakt heeft! Goed doorvoed zijn we dan aan onze wandeling van 22 km begonnen al waren we wat terughoudend want de afstanden tussen de controles waren lang... Door een prachtige natuur verkenden we de streek: langs smalle veldwegels trokken we de  Varenberg op.Daar werden we getrakteerd met een weids golvend landschap overgoten met het zonnetje.

Na  dit prachtige landschap bereikten we de eerste rustpost waar we rode clubgenoten opmerkten. Die waren ook fel te spreken over het parcours. Na een kort bezoekje aan de kerk van Neigem trokken we door het ritselende bos om even verder  een vogelkooi met roofvogels te ontdekken. Aan de kapel van Bevingen hadden we te veel aandacht voor de bevingen zodat we de verkeerde richting uittrokken maar de vergissing werd vlug recht gezet. Daarna trokken we weer het bos in met een verrassing van formaat: het hoogteverschil werd overbrugd met een groot (meer dan 100!!) aantal trappen en we spanden onze kuiten.. Het was een unieke en magnifieke  ervaring! De zon toverde een formidabel schouwspel tussen de bomen!Terug in de rustpost was Chris de voet van Annemie aan het  masseren.. Een liefdevol schouwspel om zien. Ja, wat moest ie doen??!! Wim was er niet om een professionele behandeling te geven! Maar het gaat flink vooruit en ze heeft zelfs al de 22km gewandeld!!!

Terug in de wijde natuur zagen we zelfs palmbomen in een tuin om ons geluksgevoel nog een duwtje te geven!De vele herfstkleuren raakten ons in onze ziel: wat prachtig en kunstminnend!!! Via de molen kwamen we in een landschap bezaaid met kapelletjes: het was de ommegang van O.L.Vrouw van de zeven weeën. Een overblijfsel van de oude geloofsbeleving. De kapelletjes zijn beschermd erfgoed en worden nu gerestaureerd. Na die ommegang bereikten we het eindpunt van onze wandeling. Daar werd het een aangenaam en leuk samenzijn met een lekker biertje of iets anders. De verbroedering is nog wat hechter geworden tussen de clubleden..
Velen kozen voor  de 10km maar ook de 18 en de 22km werden gretig bewandeld. Voor sommigen was het nog niet genoeg en zij hebben er nog eens de 7km bijgenomen. We moeten onze gezondheid aanscherpen door veel te bewegen hé!!

Dank aan het bestuur om  het mogelijk te maken om deze streek even te verkennen.. Het was super!

Op naar de volgende wandeling in Aken zeker?!

\r\n \r\n