Busreis naar Hofstade voor de nationale wandeldag

Gepost door: Rita D. |Wandelsport Vlaanderen

Hofstade 28/02/2016

Naar aanleiding van de fusie van de drie Vlaamse wandelbonden tot “WANDELBOND VLAANDEREN vzw” werd de nationale wandeldag op één locatie gerealiseerd! Het domein van BLOSO in Hofstade werd uitgekozen als dé startplaats!

Op het tijdstip dat de tweede bus vertrok, was het eerste kleine busje al aangekomen en konden die clubleden al beginnen om hun kuiten te pijnigen. Toen we bijna ons doel bereikten met de tweede bus, werd het verkeer door de bereden politie geregeld en moesten we nog een halfuurtje aanschuiven, maar geen nood, de ambiance op de bus was er niet minder om.

Rond kwart voor elf konden ook wij aan de gekozen afstand beginnen.

De 5 en 15 km werden naar een startplaats gebracht met het pendelbusje.

De 5 km werd dan achteraf ook teruggebracht maar de 15 km wandelde richting Hofstade om dan uiteindelijk het BLOSO-complex te bereiken!

Wij kozen resoluut voor de 23km-afstand.

We konden eerst de vijver van het domein omcirkelen langs mooie dreven omzoomd door prachtige bomen om dan na 2,5km weer bijna de start te bereiken alwaar we het ‘museum van de wielergoden en de sport’ konden verkennen:

Verschillende foto’s van wielergoden hingen uitgestald op een fotopaneel o.a. Eddy en Axel Merckx konden we herkennen samen met zo vele anderen. Daarna verlieten we het domein langs prachtige paden aan de rand van het bos om dan richting eerste rustpost te trekken. Na 4,6km vonden we in ‘Den Bosuil’ op het grondgebied van ‘Schiplaken’, tussen een horde wandelaars toch nog een plaatsje om onze picknick aan te spreken. De kom soep afhalen was een sinecure want de uitscheppers waren het duidelijk niet gewoon! Maar geen nood : al bij al was het lekkere soep !!!!

Verder trokken we door verzadigde weigronden, langs een indianenchalet en via de ‘Isodorushoeve’ om dan ‘Het Steentjesbos’ in te duiken. Langs prachtige bospaden en -grachten bereikten we de gemeente ‘Kampenhout’! Via de ‘Kerkveldwegel’ en de ‘Boswegel’ bereikten we de dorpskern met zijn prachtige gebouwen! Even verder stond een ‘witlofwandeling’ uitgestippeld maar die lieten we links liggen om dan in ‘Berg’, een deelgemeente van Kampenhout, aan te komen na een 7,8 km-traject. Daar vonden we dan ook onze tweede rustpost waar het er al heel wat kalmer aan toe ging dan de vorige keer. Daar zagen we reeds enkele gasten van onze club aanschuiven. Een bekend gezicht doet deugd nietwaar?!

Verder trokken we weer de natuur in met het zonnetje als metgezel om in drassige paden door het bos te trekken. Zelfs de versperringen voor de paddentrek waren al aangebracht! Langs de ‘Molenkensbeekvoetweg’ ( een pracht van een pad! ), en vele bergen gekliefd hout bereikten we de derde rustpost in ‘Elewijt’, na een lus van andermaal 7,8km! Daar was het rustig en we spraken dan nog maar eens onze voorraad aan om onze fysiek wat op te krikken. Vele bekende gezichten kwamen ons tegemoet, de langere afstanden waren ook aangekomen.. Na een gezellige babbel trokken we in een kleine groep naar het einddoel. We waren heel erg voldaan en tevreden met onze prestatie en met de zon die de hele dag van de partij was. Wie kan nog een mooiere ‘nationale wandeldag’ wensen? We hebben het ooit nog anders geweten!!!!

Maar de apotheose moest nog komen! Al die 12 200 wandelaars moesten ook nog huiswaarts keren…. Wat een gewriemel om daar weg te raken!!!!

Ook degenen die met de bus gekomen waren, moesten wachten tot de politie de bussen met mondjesmaat doorliet.Er waren er al bij al rond de 120 !!! Een uurtje later dan gepland zijn we dan toch kunnen vertrekken maar iedereen was blij dat we dit hebben mogen beleven !!!