De rood-witjes in het Groedse landschap

Gepost door: Rita |4 Op 1 Rij

De rood-witjes in het Groedse landschap!


Naar jaarlijkse gewoonte trekken we in april naar Zeeland: dit jaar startten we in Groede-podium dat ons een landschap om u tegen te zeggen aanbood.  Met 49 clubleden waren we klaar om te starten maar Sabine wilde nog eens een demonstratie op de trampoline geven! Dit viel echter tegen!!! De rug liet van zich spreken ja Sabine je bent toch geen 20 meer he!!!

Maar we zetten ons in gang naar een prachtig landschap: weilanden, bermen en speciale koeien nestelden zich op ons netvlies. Wietse wilde een schaapje wat gras geven maar het beestje had geen honger... maar hij trippelde verder naast Cindy als een echte wandelaar!  Ze hadden ons gewaarschuwd dat het avontuurlijk zou worden maar dat begrip gaf ons geen uitleg van wat ons te wachten stond.

Marleen werd een verkeerd (??) pad opgestuurd maar moest noodgedwongen terugkeren om even later aan een touwbrug aan te komen en daar moesten we over! Het was een zoeken naar de droogste manier om over te steken en de laatsten waren de besten: die hadden al wat kunnen observeren. Mijn schoenen liepen in ieder geval halfvol...en ik was zeker niet de enige...de laatsten in de groep kregen goede raad van Rita om toch even een ander brugje te nemen: die waren allemaal droog en lachten in hun vuistje met de natte klieders.

Nu, het zou geen unicum worden vandaag want even verder moesten we met een vlot naar de overkant! Sommigen vonden geen evenwicht qua gewicht en...werden nat! Wim, naast mij, sprong nog even hard op het vlot en....mijn schoenen en broek kletsnat en weerom..even verder stonden de bangeriken van het water maar...die waren wel droog!!!  Willy en Marina verzorgden naar goede gewoonte de 2 rustposten: gratis een frisdrank of pintje werden ons aangeboden. En of die gesmaakt hebben...gelukkig waren de weergoden ons goed gezind al was meneer Wind wel van de partij!! Maar echte wandelaars kunnen wel tegen een stootje!

Dan was het avontuur toch voorbij en trokken we weer door een prachtig Zeelands landschap.  Na 8 km verlieten een paar wandelaars de groep en gingen terug naar de startplaats. Wij gingen het dorpje Groede verkennen: een prachtig Zeelands dorpje met authentieke huisjes en straatjes...magnifiek!

Daarna keerden we terug naar Groede-Podium om daar enkele bunkers waar te nemen: restanten van de Atlantikwall!  Het betrof een 11-tal bunkers die als een dorp met 11 huizen waren voorgesteld maar in werkelijkheid  waren het 11 depots met aanzienlijke hoeveelheden opgeslagen artillerie. Op 25 oktober 1944 viel het dorpje in handen van de Canadezen die nog niet weinig verrast waren door de inhoud ervan.  

In de cafetaria mochten we, op kosten van de club, een goede en lekkere consumatie bestellen. Het werd een heel gezellige belevenis.  Diegenen die niet konden of wilden komen hebben groot ongelijk want het was zeker de moeite!!!

Dank aan het bestuur en vooral Freddy en Rita om ons zo\'n prachtwandeling aan te bieden...een dikke duim en zachte pluim!!!

\r\n \r\n