Dwras door het Hooggoed

Gepost door: Kastaar |De lachende wandelaars Aalter

Waterkoud, een zwaarbewolkte hemel, een strak windje, bepaald geen heerlijk gevoel om het parkoers op te stappen. De grote kleurrijke kunstboom brengt ons op andere gedachten. Maar als wij de parkoers beschrijvingen bekijken is het ook niet zo plezant, want wij zouden veel bosdreven te bewandelen krijgen. Gezien de zeer natte regendagen van de laatste week, trouwens laat ons maar zeggen van de natste Decembermaand ooit, was het echt niet iets om over naar huis te schrijven. Later zou blijken dat onze modderschrik overbodig was want alle bosdreven waren behoorlijk begaanbaar en wij kozen voor het 14 km parkoers.

Als wij de bewoonde wereld uitstappen begint het te miezeren maar het duurt niet lang. Wij zijn intussen in de open landelijke vlakte maar stilaan stappen wij naar het bosgedeelte toe. Na regen komt zonneschijn klinkt het spreekwoord, en waarachtig de zon komt er geleidelijk door. Onderweg vinden wij nog een juweeltje van een voortuintje machtig mooi.

Wij dwarsen de grote baan die wij veilig konden volgen via een aparte strook en stappen het domeinbos Hoogveld. Het is een bosrijk gebied van zowat 350ha bos. In de 17de eeuw was dit gebied een uitloper van het Bulskampveld, ooit het grootste heidegebied van Vlaanderen. Eerst is de heide bebost met loofhout, later met naaldhout. De hoogteligging varieert van 15 tot 23 m boven zeeniveau, en sinds1985 is het domeinbos.Eventjes de betonbaan dwarsen en wij zijn het Hooggoed in. Na een heerlijke rondzwerving op begaanbare bosdreven, en in de rust van de omgeving zijn wij helemaal opgenomen in dat natuurlijke kader, het is een oase van rust.En al is het winter toch vinden wij enkele kleurrijke stukjes van met mos begroeide boomstammen. En ook de geur van de gevallen bladeren prikkelt aangenaam onze reukorganen.

Als wij het bos uitkomen zijn wij dicht bij de kerk van St. Maria Aalter en stappen richting Wingene St. Jan op en enkele honderden meter verder benutten wij na ongeveer 7 km onze eerste rustpost in het cultureel centrum aldaar. Het tweede gedeelte is even lang en via het poststraatje zijn wij terug het parkoers op

Wat verder zijn wij terug in het hooggoed terug en het wordt terug een labyrint van rustige bosdreven. In ieder geval een zeer genietbare natuurwandeling, wij hebben alvast genoten en geven jullie graag afspraak voor een volgende wandeling. Aan alle medewerkers van harte proficiat en van harte dank voor jullie inzet. Hou jullie goed, een allerbest 2013 en heel veel mooie wandelmomenten