Echt Oostkamp een groen natuur wandelparadijs.

Gepost door: Kastaar |VZW Vredeseilanden

Oostkamp 05-09-2015

Ja, je kunt ons van een stukje chauvinisme verdenken, maar wij vragen U doe eens de test, en je zal rap overtuigd zijn van ons stelling. Wij zijn te gast bij wandelclub VZW Vrede-eilanden die ook een link heeft naar het goede doel. Wij komen stappen voor de weer naar school tocht, oei moeten de senioren terug naar school dan? , nee toch. Maar de tijd dat studeren of een cursus volgen voor senioren, was vroeger een uitzondering op de algemene regel, maar nu is het schering en inslag, kwestie van veranderende tijden.

Maar wij zijn er om te wandelen, en te genieten van een heerlijk rustige natuur. Het wolkendek voorspelt niet veel goeds, dreigend en ietwat naar de zwarte kant. Maar het zal droog blijven, en dat is een zekere waarde. Ja, de herfst komt al eens zijn neus aan het venster steken, frisse ochtenden, die regenvlagen en koelere nachten, een vaststelling maar geen echt probleem.

Gaan wij nog wandelen ja of neen? , ja en wij kiezen voor het 6 km parkoers.

Via de Oostcampus zijn wij vertrokken. Op de kunstmatig aangelegde hellingen grazen de schaapjes op het droge, en de verschillende gebouwen zijn keurig ingewerkt in een natuurlijk decor. Komen langs het industrieterrein, en duiken even later onder de snelweg door, om direct links een prachtige dreef op te stappen de eerste in een ganse reeks die zullen volgen. O, ben je het moe, geen probleem, eventjes rechts in, een smal groen paadje slingert zich langs de achtergrond van de wijk Nieuwenhove. Wat groen biotopen betreft een unicum, talrijke bosduiven blijven zitten tot het laatste moment. Hier en daar staan rustbanken, een ideale verpozing, maar ook wijkbewoners vinden er een pleisterplaats voor een gezellig klapke, en de dagelijkse nieuwtjes eens onder de loep te nemen, een heerlijke verpozing om de verveling te lijf te gaan en de lange uren rapper te laten voorbij gaan.

Een redelijk lange voettocht, brengt ons langs het bos naar cultuurcentrum ‘Nieuwvliet’ waar wij onze rustpost benutten, ook hier een gemoedelijk rustige sfeer, echt genietbaar.

Wij hebben nog een stuk parkoers te bewandelen, en vervolgen onze weg. Het natuurdecor blijft behouden, en genieten ook van een paar kastelen die de gemeente rijk is. Die allemaal bezoeken in één dag is niet mogelijk zoveel zijn er, vraag maar eens na bij de toeristische dienst. Wij hebben op grondgebied Oostkamp al veel mooie parkoers bewandeld, maar deze was echter zeer mooi rustig en natuurlijk, allemaal troeven om een wandelaar tevreden te stellen, en daar is de parkoermeester zeer goed in geslaagd. Ook de organisatie was verzorgd, daarom aan iedereen van harte proficiat en van harte dank voor jullie gewaardeerde inzet. Gasten hou jullie goed het allerbeste en tot een volgende wandelgelegenheid.