Een afspraak in Aviflora

Gepost door: Kastaar |Aviflorastappers Ingelmunster

Voor deze wandeling zijn wij terug op de maandelijkse afspraak voor de midweek wandeltocht bij Aviflorastappers Ingelmunster.Het is een feit, steeds dezelfde wandelaars komen terug en zelfs nieuwe bieden zich aan. In ieder geval het is een gezellige haast familiale boel met een heerlijke sfeer. En al wandelt men in steeds dezelfde streek, toch slaagt de parkoermeester erin om er nog een andere variatie in te brengen en dat is de kunst van die man. Ook de gelegenheid voor een heerlijke dagschotel zijn een meevaller. Nu genoeg gepraat wij gaan wandelen en kiezen voor het 12 km parkoers

Deze maal is de tuin en tuingroenten de leidraad voor deze wandeling. In een ietwat mistige atmosfeer zijn wij de baan op, maar lang zal het niet duren en wij gaan heerlijk wandelweer krijgen. Wij passeren een siertuinbedrijf met fantastisch mooi geknipte planten, één springt er buiten namelijk een vogel machtig mooi.

Dat wij deze winter heel wat stoofpotten met kool zullen kunnen klaarmaken is een feit, want hier is een gigantische partij aangeplant. Anderzijds is het alsof wij aan het stappen zijn door een zeer grote groentetuin. En dat boeren soms een devotie hebben ter bescherming van hun vruchten kunnen wij ook waarnemen, het grote veldkruis en de verschillende kapelletjes zijn daar stille getuigen van. Maar wij passeren ook een grote garage met uniek mooie sportauto’s, zij zijn niet ten achter wees daar maar gerust van.

Ook hier en daar hebben wij nog een boerderij van de oude stempel, zij zijn een sieraad voor dit rustige landschap. Een ander specialiteit, de creatieve instelling van de teler, die een stuk met verschillende sla soorten omtovert tot een heerlijk kleurboek machtig mooi om van te genieten.

Na een heerlijke zwerftocht tussen al die soorten groenten genieten wij wat later van een heerlijke verpozing in café ’T Veldkruis.Het tweede gedeelte gaat als het ware in hetzelfde decor maar met andere groenten. Maar wie eet dat allemaal op, of waar gaat dat naartoe.

Een antwoord hebben wij gauw want wij komen de overbekende groentefabriek  van Ardo voorbij. , waar de vele groenten in blik glas of de diepvriezer verdwijnen. In de jaren 50 begonnen als groenteteler in familiebedrijf, in 1977 de eerste productie opgestart en levert momenteel 600000ton afgewerkte producten in 54 landen per jaar, en dat is geen tikfout.

Wij maken een lus rond het bedrijf dat netjes is afgeschermd door een dikke hoge groene gordel.

Wij hadden aan de horizon al een stukje bos gezien van het provinciaal domein ‘tVeld, wij gaan er een groot stuk van bewandelen en genieten van de machtig rustig mooie natuur. Een must voor veel mensen, wij vinden er ene met zeven hondjes op wandel, dag moeder. In het paviljoen de keuneleute kunnen wij nog extra genieten op het terras.

Een laatste stukje brengt ons via een andere landelijke groentetuin naar de aankomst. Hier schuiven wij de voeten onder tafel voor een heerlijk koude schotel, en maken afspraken voor de volgende uitgave met de vraag U komt volgende keer ook terug, dat is dan afgesproken. En zo is een heerlijk rustige senioren wandeldag aangenaam voorbij