Een glaasje wijn en een bekoorlijk natuurfestijn

Gepost door: Kastaar |Sterrebosstappers Roeselare

De weersomstandigheden waren een stuk beter dan daags voordien, weliswaar een mager herfstzonnetje en windstil met een aangename gevoelstemperatuur en zo kunnen wij van start op het kerelsplein voor de 15de Moezeltocht.Nee nee niet langs de Moezel maar wel bij Sterrenbosstappers Roeselare. Maar wij kunnen wel een glaasje wijn proeven want de wijnboer is aanwezig. Je kan er naar behoeven wijn kopen, want geregeld schoof een wandelaar door de poort met een karton wijn.

Dus wij zijn van start voor het 12 km parkoers. Op het eerste zicht zijn wij weg voor wat een stedelijk parkoers zou worden,maar het duurt maar eventjes want na een poosje dwarsen wij de grote baan en zijn de weidse herfstnatuur in. Wij volgen een stukje sporenroute en kunnen zo naar Zonnebeke toestappen ongeveer een 10 tal kilometer verder, maar zo ver gaan wij niet langs deze oude spoorbedding waar nu een mooi betonweggetje aangelegd is. Maar tot dan genieten wij van een heerlijk herfstdecor dat de rechte dreef ons bied. De gouden zonnestralen verfraaien het decor nog eens extra. Wij stappen ook een stukje langs lege velden, maar ja het is November ook en alle vruchten zijn geoogst. Enkel wat maïs en wat pretparken vinden wij nog terug, o die pretparken daarmee bedoelen wij preivelden. Die landelijke zwerftocht door het licht glooiende landschap brengt ons naar jawel de zilverberg en in het cultureel centrum benutten wij onze eerste rustpost.

Als wij even later in de bergstraat doorstappen worden wij aangenaam verrast door de golvende landschapszichten. Verschillende mooie afwisselende zichten geven ons een heerlijk gevoel.

Wat later vinden wij de parel van de streek namelijk het kasteel van Rumbeke, naar het schijnt één van de oudste kastelen van België. Wij stappen de indrukwekkende ingangpoort door en komen zo in het kasteelpark terecht. Het is er paradijselijk wandelen in dat unieke natuurdecor, machtig mooi en o zo rustig, de hemel op aarde als het ware.

In Beitem Rumbeke kunnen wij nog eventjes genieten van een tweede rustpost om met nog een klein stukje voor de boeg het laatste stuk aan te vatten. Komen langs de plaats waar destijds maatschappij De Mandel 350 sociale woningen liet bouwen. Een heerlijk paadje brengt ons langs een stromend riviertje, heel waarschijnlijk De Mandel maar wij zijn niet zeker , in ieder geval een prachtgig wandelweggetje.

Nog een heel klein stukje en wij bereiken het eindpunt van deze bekoorlijke en zeer afwisselende wandeldag. Wij kunnen dan nog genieten van een glaasje wijn en nog wat napraten over de geslaagde wandeltocht.

Wij hebben nog een eerbetoon aan organisatie en medewerkers in petto voor hun inzet, dus van harte proficiat en van harte dank voor jullie inzet. Jullie waren een fijn gastclub, hou jullie goed het allerbeste en tot een volgende wandelgelegenheid.