Eindejaarswandeling 2019

Gepost door: Rita |4op1rij

Succesvolle eindejaarswandeling door Plaisiersbos en Hoogveld.



Verleden jaar was de eerste editie al een succes maar dit jaar was het  een voltreffer van formaat!! Liefst 94 clubleden waren present in Veldegem om van deze namiddag een succes te maken. Hierboven waren ze ons heel goed  gezind want het was een tof herfstweertje met maar liefst 9 graden... De zon liet het wat afweten in West-Vlaanderen maar wie maalt hierom als je met met zo\'n toffe groep kunt wandelen. Jef en Sabine waren erg in hun nopjes met zo\'n opkomst en zo zie je maar dat hun inspanning zeer gesmaakt wordt. De  wegblijvers hadden ongelijk.

Rond 13:30u zette  de lange sliert zich in gang om te genieten van wat een prachtwandeling zou worden. Bijna onmiddellijk trokken we de natuur van  het Plaisiersbos in om langs mooie dreven met kale bomen te wandelen waar we ook obstakels moesten omzeilen. Een pracht van een boom bood een kerstboom met paddenstoelen op zijn stam... Prachtig!! enkel de lichtjes ontbraken!! We konden volop  genieten langs smalle paadjes in een dik bladertapijt en het was een lust voor het oog om die lange sliert van wandelaars tussen de bomen te zien bewegen!! Na een 7-tal km begon ons orientatievermogen volop te werken en wisten we dat Het Kalf ons opwachtte. De gezellige drukte met een gratis winters drankje en de mogelijkheid om het sanitair te gebruiken bracht ons volop in de stemming.

Daarna zette de overgrote meerderheid zich in gang om het tweede deel onder de voeten te schuiven. Weeral doken  ze direct de vrije natuur van  het domein Het Hoogveld in om de bewoners van het bos te zoeken o.a. in het insectenhotel maar we speurden ook naar eekhoorntjes en kikkers maar die zitten tamelijk veilig in de  bomen of in het water te slapen. We volgden ook een recent uitgestippelde natuurwandeling  door  Natuurpunt en we keuvelen verder in de prachtige omgeving.
Een 7-tal wandelaars hebben dit laatste stuk links laten liggen om verschillende redenen en die konden vanaf Het Kalf een directe weg naar de startzaal nemen om na  ongeveer 1km het eindpunt te bereiken.

Om kwart voor vijf kwam de gehele meute in de zaal toe met 13,5km op de teller en onmiddellijk was het een geroezemoes van jewelste. Hoe mooi is dat toch  hoe een groep zo aaneen hangt en zelfs de nieuwkomers o.a. de walking bitches waren direct op hun gemak. Ik kan wel met grote stelligheid beweren dat iedereen heel erg genoten heeft van deze superwandeling en...ook van de apres-walking met een eindejaarsdrink want de gratis consumptie en  de hapjes werden  gretig en dankbaar aanvaard.

Degenen die de opkuis van de zaal op zich namen waren waarschijnlijk minder in hun  nopjes om al die bosgrond op te vegen maar aan de foto te zien was het niet zo erg…

Jef en Sabine: proficiat met het uitgestippelde parcours maar zeker ook met de leiding die jullie op je namen. Er was weliswaar maar één verkeersbordje voorhanden maar het is misschien een hint voor een handige Harry om er nieuwe te maken !

We kijken in ieder geval uit naar volgend jaar en...op naar de 100 he...

\r\n \r\n