Eindejaarswandeling Doeveren

Gepost door: Rita |Vier op een rij

De uitermate geslaagde eindejaarswandeling.


Op 29 december 2018 kregen we zomaar een wandeling voorgeschoteld om u tegen te zeggen! Sabine en Jef hadden met het zelf uitgestippeld parcours duidelijk hun uiterste best gedaan en het moet gezegd:het was een schot in de roos!! Liefst 72 4op1rij-leden waren aanwezig!!! Wat een ervaring om langs nog nooit , voor ons , betreden paadjes en over brugjes te wandelen!! In een opperbeste stemming en in gezelschap van clubvrienden trokken we door onbekende gebieden van Doeveren en Merkemveld. Het domein Merkemveld dankt zijn naam aan de familie van Outryve, die het gebied op het einde van de 18 de eeuw liet bebossen. Midden in het bos werd het kasteel Baesveld gebouwd. Het kasteelpark van 50ha groot werd na de tweede wereldoorlog gedeeltelijk ingericht voor verblijfsrecreatie, vandaar dat er nog altijd sporen zijn van het labyrint (toevallig ontdekt bij  het nemen van luchtfoto\'s!! ) uit vroegere tijden. Sinds 1948 werd  er ook een scouts-en gidsencentrum en later ook nog een speelbos gevestigd. De gemeente bezit nu 20 ha van het domein en stelt dit open voor bezoekers. 

Leuk was het om tussen de mensvriendelijke Gallowayrunderen te lopen terwijl die stonden te grazen. Ze worden nog steeds ingezet voor begrazing op de hooilanden en ze verblijven er de  hele winter.  Ze keken eens naar ons en wij naar hen en iedereen was tevreden en op z\'n gemak!!  In de rustpost (schoonouders van Wim) kregen we na 7,5km een lekkere gluhwein, een chocomelk, een koffie of een cola  aangereikt. Het heeft gesmaakt!

Voor de volgende 4 km namen we  de oostzijde  waar zich Doeveren, 60ha groot en een deel van de Groene Gordel rond Brugge, bevindt. Doeveren bestaat uit bos, heide ,dreven en grasland.We trokken verder langs de achterkant van de Arend met de vele landbouwmachines in zicht. Velen vonden dit nostalgisch...  Dat alles vertederde ons en we hebben er met volle teugen van genoten! Zelfs het weer viel mee, naar goede gewoonte in 2018!!!

Jef en Sabine: een dikke duim hoor!!! We zoeken in ieder geval in de Walking naar eventuele non-wandeldagen??!! In ieder geval: het was super en iedereen was meer dan tevreden en we  verwachten  zeker een vervolg.

En natuurlijk danken we ook ons  bestuur om deze magnifieke wandeling te laten doorgaan...


\r\n \r\n