Eindeloos genieten in Bech (Luxemburg)

Gepost door: Patrick W. |Micky-Maus (FLMP)

Bech (Luxemburg) 27/07/2014
Wij zijn op vakantie in het overheerlijke Berdorf (Luxemburg). Reeds voor de derde maal zijn we paraat voor de wandeling die ingericht is door de Luxemburgse wandelfederatie FLMP. De ontvangende wandelclub draagt de naam “MICKY-MAUS  aus der Gemeng Bech”.

We zijn klokslag 12 uur als we aankomen op de startplaats (om ‘U’ tegen te zeggen) in Bech bij Echternach. Gezien het op de middag is eten we er eerst ons buikje rond, even later vertrekken we langs de baan om na 500 mtr meteen het bos in te stappen. Enerzijds kijken we op tegen de geweldige rotsformaties en anderzijds naar de prachtige vergezichten. Naar beneden kijken is geen optie, de afgrond is wel 10 tot 15 meter diep. Wel wat zien we hier nu toch ? Een echte oude Vlamingen.. een rasechte ‘Blauwe Vlaamse Gaai’. Na een half uurtje stevig bergop stappen bereiken we de bosrijke omgeving van het “Mullerthal” waar wij ons vervoegen aan de 12 km, 20 km lijkt ons wat veel in deze omgeving. Precies na één uur wandelen onder een stralende hemel komen we aan onze eerste rustpost waar we kunnen genieten van een (gratis) heerlijke vitaminedrankje. Nu we het bos uit zijn gaan we weer het uitgestrekte prachtlandschap in waar de zon onze bleke Belgische huid wat kan aankleuren.

Na een 2-tal km gaan we gelukkig weer het koelere bos in met een mooie rotsachtige beklimming in het zicht, de verkoeling tussen de rotsen was er heerlijk. Wat verder moeten we een stukje langs een wat grotere baan waar ook de automobilisten worden attent gemaakt op wandelaars, er is zelfs politiecontrole! (Daar kunnen wij nog wat van leren). Hier volgen we ook geen pijltjes maar rode kleefband aan de bomen en markeringen op de grond. Na twee uur genieten we weer van een fraaie rust in het pittoreske en kleurrijke dorpje Altrier, vanaf daar gaat het terug richting Bech via een oude spoorwegbedding waar we door een frisse tunnel van circa 300 mtr stappen. De laatste rustpost vinden op een kleine camping. We genieten nog steeds van de zon en lopen het laatste stuk naast een kabbelend riviertje waar onze hond gretig van de gelegenheid gebruik maakt zich heerlijk onder te dompelen, zich afdrogen doet hij aan ons….

Na drie uur stappen bereiken we het einde van een schitterende wandeling die we indien mogelijk volgend jaar zeker overdoen! De parkoermeesters kunnen hier natuurlijk gretig gebruik maken van vele uitgestippelde wandelroutes. Een dikke proficiat voor de Luxemburgse organisatoren en tot een volgende keer.