Genietbaar winterweer in Zwevezele

Gepost door: Kastaar |Godelievestappers Ruddervoorde

Er was een winterprik aangekondigd en als wij ontwaakten, lag er een dun sneeuwtapijt, de temperatuur om en bij de 0° en een lief winterzonnetje nodigde ons uit voor een heerlijke winterwandeling bij Godelievestappers Ruddervoorde. Wij waren te gast in cultureel centrum “De Wissel “ in Zwevezele. Vroeger een centraal tramstation, en later ook de stelplaats voor de lijnbussen, thans is het omgebouwd tot een cultureel centrum. Wij gaan  wandelen en kiezen op 13 Januari 2013 voor het 13km parkoers goed hé.

Een kort stukje brengt ons naar de rand van het dorp en wij komen onmiddellijk in het prachtige witte landschap terecht. Enkele nostalgische beelden, eens iets anders zijn een zeer genietbare  vaststelling, en vooral de wegen zijn zeer goed begaanbaar wat ook aangenaam meegenomen is.

Het lichtglooiende landschap wordt opgevuld door enkele boerde”rijen, de ene al groter dan de andere, maar zij zorgen soms voor prachtige briefkaart prenten. Het wordt een zeer genietbare zwerftocht door het landschap en zelfs en zelfs een paar wijken. Maar wij krijgen ook nog een mooie doortocht door het kasteelpark. Wij zoeken tevergeefs naar een kasteel geen wonder in de tijd dat het park bestaat zouden er al drie verschillende kastelen gestaan hebben maar allemaal zijn zij afgebroken. Enkel twee gele gebouwen zijn overgebleven het eerste grote gebouw was het vroegere koetshuis, en het kleine vierkante gebouw was het badhuis. In het park krijgen wij enkele mooie ijskunstwerken, gecreëerd door koning winter, machtig mooi. Na het park krijgen wij een gedeeltelijke doorgang door het centrum om in drankencentrale Weyts onze eerste rustpost te benutten.

Hier krijgen wij een gratis Glhuwein aangeboden, een welgekomen warm opkikkertje in deze winterse sfeer. Langs deze weg van harte dank voor de traktatie.

Na de rust gaan wij terug het winterse landschap in, op een labyrint van smalle rustige tarmacjes, terwijl wij occasioneel kennis kunnen maken met de relatief jong industrietreinen zeg maar de levensader van de gemeente en omstreken. Via een ommetje belanden wij op de Hille waar wij in een plaatselijk schooltje een tweede rustpost aangeboden krijgen. Intussen is met het uur de sneeuw lichtjes gaan smelten en de zon bezorgt ons genietbare wandelmomenten.

In ieder geval wij hebben alvast genoten van dit gezonde winterse wandelweer. Godelievestappers wij willen jullie zeer raag feliciteren en danken voor jullie inzet, hou jullie goed en tot een volgende wandelgelegenheid.