Heerlijke natuurwandeling bij Ons Erfstappers Brugge

Gepost door: Kastaar |Ons Erfstappers Brugge

Brugge 22-03-2015

Op deze tweede lentedag zijn wij van start in de bosrijke omgeving van St. Michiels Brugge en wij zijn te gast in de instelling Ons Erf. Deze instelling biedt een dienstencentrum aan ten behoeve van mensen met een handicap. De opbrengst gaat dan ook integraal naar de sociale werking van het instituut. Het lenteweer laat wel op zich wachten want het is zwaar bewolkt en behoorlijk fris met 6° op de thermometer. De wandelparkoers zijn ingedeeld in 4 lussen, elk met een verschillende afstand, en een afzonderlijk thema, wat een ideale parkoer keuze en ideale afstandskeuze toelaat. Wij kiezen voor het 4,7 km parkoers.

De eerste lenteboden vinden wij bij de bloeiende krentenbomen, die in hun vol ornaat staan te bloeien. Dat ook hier zeer goed voor de natuur wordt gezorgd bewijzen de boswerken voor het domein ons erf, men wil er een zeer genietbaar natuurgebied van maken. Wij zijn onze eerste van de vele bosdreven ingestapt, naar een onlangs nieuw aangebouwd bruggencomplex. Het beruchte kruispunt Chartreuze behoord tot het verleden, want dit bouwwerk voorziet in een veilige oversteek niet alleen voor voetgangers en fietsers, maar laat ook een vlotte passage door van het drukke autoverkeer van de A17. Bij het veilige over wandelen op de moderne brug krijgen wij ook enkele aangename zichten van het groen, maar ook nostalgie van enkele oude boerderijen, nostalgie, natuur, en moderne tijden op één foto. Goed wij stappen wat verder een wijk in, en ook hier aangenaam rustige dreven. Voor de rand van het Tillegembos stappen wij links op een smal bospaadje, dat ons heel wat frisgroene ontluikende struiken en bomen aanbied ter bezichtiging. De ontluikende natuur en een hemelse rust en stilte geven een fantastisch gevoel. Aan een paar oude stoere bomen, als het ware gedoemd tot schildwachten en een smeedijzeren hek betreden wij een park van het ministerie van de Vlaamse Gemeenschap, ook hier enkele zeer genietbare passages van een machtig mooi natuurkader. Ook het kasteelachtig aandoend poortgebouw is een echte bezienswaardigheid een stukje nostalgie. Wat later dwarsen wij de baan aan het ronde punt, en de vele bloeiende narcissen vormen een prachtig lenteboeket. Een andere dreef in en hier worden wij bijna getrakteerd op een ferme kuitenbijter, mama Mia, de brug over de snelweg, als oefenpartner een paar keer op en af, een zware klus, niet voor senioren, maar voor jonge leeuwen. Even langs het Kinepolis complex en wij naderen het eindpunt van deze zeer genietbare wandellus.

Aan parkoermeester, organisatie van harte proficiat en van harte dank voor jullie zeer gewaardeerde inzet. U mag gerust zijn wij komen vastbesloten terug om van de 8ste uitgave te kunnen genieten, hou jullie goed het allerbeste en tot een volgende wandelgelegenheid.