Heerlijke zwerftocht rond en door Brugge

Gepost door: Kastaar |WJSV De Brugsche Globbetrotters

Brugge 14-04-2013 

Het was voorspeld, de eerste echte lentedag heel wat zon en 20° op de thermometer, joepie wat een luxe, minpuntje pas na de middag kwam de zon erdoor en dan was het echt heerlijk. Wij zijn te gast bij de Brughse Globeetrotters die hun handen vol hadden niet alleen met het verzorgen van de verschillende aangeboden parkoers, maar blijkbaar wilde iedereen gaan wandelen, gezien het aantal, ook wij waren erbij maar kozen voor de 12 km

Vanuit het St. Lodewijkcollege stappen wij het parkoers op, enkele smalle rustige straatje brengen ons voor de wereldberoemde smedenpoort, wij gaan er niet door maar wel links weg de Buiten Smedenvest op. Hier vinden wij een heerlijk wandelparadijs, het fris ontluikende lentegroen, de eerste voorjaarsbloemen in bloei, de rust en het prachtig natuurkader geven ons een paradijselijk gevoel, machtig mooi. Wat later passeren wij de twee enorme buffels op de buffelbrug, als dank en eerbetoon aan de Canadezen die Brugge bevrijden van de bezetter. Even de Maria van Bourgondielaan op, langs het water en tussen de rijen robuuste platanen en de verzorgde voortuintjes, ook dat is genieten. Wat verder de spoorwegbrug met zijn geschiedkundig ogende wachttorentjes geven een merkwaardige indruk. Een moderner project nu, de nieuwe moderne scheepsdale brug, nu stappen wij naar de houtkaai toe. Aan de kade liggen verscheidene boten afgemeerd, die blijkbaar tot woonboten of evenementboten zijn omgebouwd. Na Fort Lapin komen wij stilaan terug het stadscentrum in en even later in zaal de korf kunnen wij nog een rustpost benutten. Na de rust passeren wij een resem bekende namen, en heel veel indrukwekkende gebouwen, één van de bekendste maar niet zo gegeerde gebouwen was de ouden zak, daar hoefde je enkel maar (te betalen). Maar tal van oude straatjes op bonkige oude kasseitjes, en de bruggetjes over de reien, die vele sierlijke geveltjes en fraaie zichtjes doen je haast een andere wereld beleven, echt een hemelse wandeling waardig. Na volop te hebben genoten van deze heerlijke wandeldag naderen wij stilaan het einde van deze wandelhoogdag. In de zaal heerst een ideale muzikale sfeer gebracht door een accordeonist. En terwijl wij genieten van een paar streekspecialiteiten, een Brugse Zot en een Damse worst zorgen een speels beestjespaar voor wat bijkomende gezelligheid. 

Aan iedereen van harte proficiat en van harte dank voor de inzet, gasten hou jullie goed het allerbeste en tot een volgende wandelgelegenheid.