In Staden had het weer zijn gril, en wij een gratis kalkoenbil.

Gepost door: Kastaar |Wsv de Colliemolen Oostnieuwkerke Staden

Staden 09-01-2016

Ja, het wordt zo een beetje traditie dat we er graag erbij zijn om op het einde van het seizoen ons smakelijke kalkoen bovenbillen op te halen, alvast een lekkere hap om ons wandelseizoen af te sluiten. Wat ook een pluspunt is, je hoeft niet alle wandelingen te doen van de reeks, nu hoe meer tochten je wandelt, hoe meer kalkoen bovenbillen je kunt oppeuzelen, smakelijk hé. Dat er veel wandelaars op af komen bewijzen de cijfers. Wat ook opvalt, zijn de consumptieprijzen, alle consumpties aan 1 Euro, behalve de speciale bieren, en die zijn dan ook nog aan een sociaal tarief. Verder kunnen we bevestigen dat Colliemolen een gastvrije club is waar ze je met de glimlach ontvangen, en ook de organisaties zijn er zeer verzorgd.

Nu we komen om te wandelen en kiezen voor het 5 km parkoers. Maar over het weer gesproken is het niet veel soeps, druilerige motregen, een scherp mager windje en een 8° op de thermometer. Via de bruggestraat stappen we voor lus één het parkoers op, via wat wijkstraten naar de rand van Staden toe, waar we genieten van het open ledige landschap. Eigenlijk is het putje winter en vriest het dat het kraakt, maar momenteel is het echte winterweer niet aan de orde. In de voortuintjes bemerken we nog wat laatbloeiers, en zelfs enkele schuchtere voorjaarsbloemen. Nu zoveel te beter, het bespaart een aardig centje in de stookkosten. Nu hopelijk is het geen uitstel op een latere harde vorstperiode, laat het maar.

Als je zo door Staden stapt merk je op het eerste zicht niet zoveel toeristische plaatsen, maar als je die gedachte aanhoud bega je een vergissing. Staden heeft wel heel wat in petto, de verschillende pancartes op de omloop geplaatst door de wandelclub, en ook de verschillende toeristische borden verschaffen heel wat uitleg. We hebben ons met de om en bij de 1200 deelnemers geen ogenblik verveeld. In ieder geval bij een volgende organisatie zijn we terug, u komt toch ook, ha ja! Dankjewel.

Gasten hou jullie goed, het allerbeste en tot een volgende wandelgelegenheid.