Kastelen en nostalgie op Lakebosschentocht

Gepost door: Kastaar |Godelievestappers Ruddervoorde

08-11-2015 Ruddervoorde

Een stralend zonnetje, een zachte temperatuur en windstil, wie zou aan deze lokroep kunnen weerstaan om te gaan stappen in een natuurvolle rustige streek afgezoomd door een groene gordel, en heel wat kastelen uit vroegere tijden.

Als aantrekkingspunt het prachtige kasteel, met ook een historisch verleden, maar vandaag gaan we genieten van de prachtige herfsttaferelen die we gaan vinden in het goed onderhouden kasteeldomein.

Goed vanuit volkszaal De Gilde, in Ruddervoorde centrum gaan we van start, we kiezen voor het 5 km parkoers, dit omdat we daar van iets origineels kunnen genieten. Langs de nieuwe omgeving van de sporthal stappen we het landschap in. Een rustig tarmacje brengt ons richting vlasbloem, maar we slaan eerder rechts af, komen in enkele mooie landelijke plaatsjes terecht, en stappen vervolgens terug richting dorp toe. Hier zijn we een relatief nieuwe woonwijk doorgestapt die er rustig en onderhouden bijligt. Passeren de prachtige en indrukwekkende ‘Tempelierhoeve’ voorbij en voor ons krijgen we een zicht op de groene gordel die de streek omringd, en waarin nog enkele kastelen zich bevinden. Maar even voor het zover is belanden we op een hoeve, en daar vinden we het schuurken, waar we onze rustpost benutten. Een gezellig klein zaaltje maar ‘O’ zo mooi. Maar hier wacht ons een stukje nostalgie want de paardenkoets staat klaar. Het is de gelegenheid om je eens eventjes kasteelbewoner te voelen, want je kunt zoals in vroegere tijden eventjes een ritje naar het kasteel van de Lakebosschen te maken, een stukje nostalgie. We stappen de koets op, en genieten van het landschap, en het hoefgekletter van de paarden, het is eens een andere motor die je hoort. Eens in het domein aangekomen is alsof we er het paradijs binnenrijden. Die prachtige herfstsfeer en kleuren, en dat statige kasteel, wij wanen ons als het ware in een andere wereld. Na wat genoten te hebben stappen we terug de koets op richting ‘t Schuurke, waar we het laatste stuk van ons parkoers kunnen afleggen. Langs deze weg van harte dank aan de initiatiefnemers en de koetsiers voor de gastvrijheid. En zo waren we te gast geweest in het kasteel waar alle afstanden langs kwamen. Eens terug in t’schuurken kunnen we onze laatste twee kilometer afstappen van onze zeer mooi geslaagde wandeldag.

Parkoermeester, organisatie, en medewerkers en koetsiers, van harte proficiat en van harte dank voor jullie gastvrije en zeer gewaardeerde inzet, en zeggen geven graag afspraak bij een volgende wandelgelegenheid.