Koud maar zonnig stappen rond Lichtervelde

Gepost door: Kastaar |De Margriete Stappers

Lichtervelde 9-02-2013

Het wordt zo stilaan een traditie om te starten bij de “Margriete stappers” voor hun jaarlijkse oliebollentocht, en wij zijn niet alleen want op het eind van de inschrijving zijn meer dan 2300 deelnemers gepasseerd. Als je zo de inschrijfzaal betreedt komt die heerlijke oliebollengeur je tegemoet, genoeg om in kermissfeer te geraken.

Alhoewel het buiten een paar graden vriest, is toch de zon van de partij, het zou pas in de late namiddag zijn dat die zich terugtrekt maar het bijzonderste, het blijft droog en wij kiezen voor het 14 km parkoers. Het wordt een zwerftocht door het lege open landschap. Op de lege velden wat maïsstoppel die het veld een uitzicht geven als een stoppelbaard. Het is er heerlijk stil langs die vele smalle landelijke tarmacjes. Wij zijn richting Torhout aan het opstappen en via enkele bewoonde straten komen wij op de wijk de goede herder terecht. In het scholencentrum “de parken” kunnen wij genieten van onze eerste rustpost, waar een heerlijke warme koffie of een warme kom soep ons heel veel deugd doen.

Na die verkwikkende rust zijn wij terug de baan op, komen eerst door nog wat straten van die rustige wijk om wat later de open velden in te trekken, een licht windje komt opzetten en het stukje wind op zorgt ervoor dat onze wangen op rode appeltjes lijken, maar wij zitten goed ingeduffeld en het is al bij al nog aangenaam wandelen, eens dat je op gang bent valt het behoorlijk mee.

Wij komen richting Lichtervelde en in feestzaal de “Turfhouwe” waar wij terug even kunnen verpozen. Nog een kleine inspanning en wij zijn aan het eindpunt van onze wandeling waar wij gaan genieten van die heerlijke oliebollen, daarvoor alleen zou je het doen. Wij krijgen er 4 gratis waarvoor langs deze weg van harte dank voor de traktatie, wie er meer wilde geen probleem je kon er altijd bijkopen.

Langs deze weg willen wij de mensen die instonden voor het bakken van die lekkernijen van harte feliciteren en bedanken voor hun inzet, zij leverden werkelijk een bosproduct op.

In ieder geval wij hadden terug een zeer genietbare wandeldag beleefd, dus gasten hou jullie goed het allerbeste en tot een volgende wandelgelegenheid.

@Kastaar