Koude maar zonnige bibbertocht in Varsenare

Gepost door: Kastaar |De Rustige Bos-stappers - Jabbeke

Varsenare 23-02-2013
Ja de titel was perfect, het was inderdaad bibberen op de 24ste bibbertocht bij de rustige bos-stappers Jabbeke. De thermometer stond op –5°, een guur en licht oosterwindje, maar de zon scheen, doch er klonk maar één gezegde in koor, koud hé. Nu goed ingeduffeld, en een stapke doorzetten en het viel al bij al mee. Ook wij zijn erbij en kiezen voor het 13 km parkoers.

De Oudenburgweg brengt ons naar het parkoers, wij wisselen al rap deze voor de Schoolstraat en stappen zo de woonwijken in, via de Bunderhoek en het Hagebos komen wij naar het open landschap toe. Na wat met onze snoet in de wind te zijn gestapt, met wangen als rode appeltjes en ne flinke dreupel aan onze neus, komen wij op een stuk met heel wat bosdreven, een heerlijke verpozing en een aangenaam gevoel. Zo naderen wij stilaan Het Anker een instelling en verzorgingstehuis voor mengtaalgehandicapten waar wij in een heerlijk verwarmde zaal van onze rustpost kunnen genieten. Bovendien krijgen wij er een gratis koffie of frisdrank naar keuze aangeboden, langs deze weg van harte dank voor de traktatie. Na de rust stappen wij richting natuurgebied Beisbroek en krijgen er een bosrijke doorgang. De magere zonnestralen priemen zich een weg door de vele bomen en bieden zo heel wat prachtige zichten, het is echt genieten van die winterse natuur. Ook een tochtje door het Chartreuzinnenbos is in het parkoers opgenomen zo vinden wij de Abdijhoeve van de kloosterorde, zij waren afkomstig uit Frankrijk en leefden er onder een zeer streng regime.

Na her en der nog wat genietbare plaatsjes te zijn gepasseerd komen wij terug binnen, en al hadden wij het koud, het was een afwisselend en genietbaar parkoers waarvan wij echt hebben genoten.

Aan de parkoermeester, de organisatie en medewerkers van harte proficiat en van harte dank voor jullie inzet, hou U allen goed en tot een volgende wandeling

 

@Kastaar