Landelijk wandelgenoegen voor het goede doel

Gepost door: Kastaar |Kreketrekkers Kortemark

Een mooi lentezonnetje, windstil en 7° op de thermometer en wij zijn te gast in de Gildezaal bij Kreketrekkers Kortemark. De ganse wandeling staat in het teken van het goede doel, kom op tegen kanker. Wij hebben de keuze uit verscheidene afstanden en kiezen voor het 11 km parkoers.

Vlak na de start trekken wij de wijk in via kronkelende dolomietpaadjes afgezoomd met een dubbele rij bloeiende bomen, het is wandelen in een paradijselijke sfeer, machtig mooi, en het geeft een heerlijk gevoel. Eens het dorp uit kunnen wij genieten van verschillende landschappen, enerzijds aan onze linkerkant het zicht op het dorp, en langs de rechterzijde het open landschap. De edewallestraat brengt ons langs mooi bewerkte velden. De soms grote met folie afgedekte velden komen soms over als grote waterplassen, maar dat is schijn. Hieronder zitten wel eens geplante vroege aardappelen om zij te beschermen tegen late nachtvorst. Ook vinden wij enkele koepelserres, die ronde bogen overtrokken met folie wat er op wijst dat er ook nog groenten geteeld worden. Het is zo een stukje groentetuin die wij doorwandelen. Ook enkele grote en verzorgde hoeves vullen dit landschap aan. Het is echt aangenaam slenteren langs die kronkelende landelijke wegen. Ook het aanleggen van de velden volgens de moderne landbouwtechnieken is het vaststellen waard. Neem nu de aardappelteelt, vroeger eerst planten en daarna ophogen, nu in één bewerking, zo zie je de tijd staat niet stil. Het land bewerken met een paardje en een ploeg is haast een wereldwonder geworden nu. En na al dat stappen bereiken wij in centrum Edewallehof onze rustpost.

Na het tweede gedeelte bereiken wij terug de Gildezaal en tevens het einde van een genietbare landelijke wandeling

Langs deze weg willen wij Kreketrekkers Kortemark van harte danken voor hun initiatief ten opzichte van kom op tegen kanker. Anderzijds hadden wij genoten van een verzorgde organisatie, en kregen bovendien nog een geschenk aangeboden door een bereidwillig sponsor G.B., die ons een fles afwasmiddel gratis aanbood, langs deze weg van harte dank voor het gebaar.

Kreketrekkers van harte proficiat en van harte dank voor jullie inzet, het gaat jullie goed, het allerbeste en tot een volgende wandelgelegenheid