Lentesfeer rond Aviflora

Gepost door: Kastaar |Aviflorastappers Ingelmunster

15-04-2014 Ingelmunster

Traditiegetrouw zijn wij nog eens gaan wandelen bij Aviflorastappers Ingelmunster. Wij mogen onze maandelijkse afspraak niet missen, en het is aangenaam wandelweer, wat kunnen wij nog beter wensen, en als wij binnenkomen, staat het eten klaar, als je dat wenst, want het vragen staat er vrij. Vandaag beenhesp met gegratineerde aardappelen, champignonsaus en groentekrans, plus daarbij een frisse Brigand, aan een democratische prijs en meer moet dat niet zijn. Ach, ja wij zijn toch gekomen om te wandelen, dat doen wij dan ook en kiezen voor het 9 km parkoers.

Eventjes de grote baan over en stappen de Steenovenstraat in op naar het open landschap, en stellen vast dat de eerste aardappelen al bovenstaan. Verder merk je ook de lente in volle glorie aan het ontplooien is. De velden zijn netjes bewerkt en het frisse jonge groen, en de kleurrijke grasbermen met hun bloemetjes is een aangename vaststelling. Op het kruispunt van de Veldstraat stappen wij eens een ander richting uit, en dat in de richting van een groot serre compleks. Een paar oude hoevetjes leveren ons nostalgische beelden op, mooi in hun eenvoud. Aan de horizon het kubusachtige groot gebouw van het groenteverwerkend bedrijf Ardo, want hier zijn zij zich aan het voorbereiden om de eerste in de streek gekweekte groenten in verschillende vormen te bewerken. Ook hier liggen de omringende velden er al bewerkt bij. Aan de horizon ook nog een kleurrijke afscherming aan de achterkant van de huizen. Het wordt een heerlijk rustige zwerftocht door de velden, een heel klein stukje onvermijdelijk grote weg, die wij dwarsen richting oud molenhof. In een voortuin vinden wij een prachtig natuurboeket. Ook de ganzen op de wei genieten van het zonnetje. In ít meershof is onze rustpost voorzien, een mooie en gezellige sfeer. Het tweede gedeelte vatten wij aan met een beeld van jong leven, namelijk enkele lammetjes. Nog een prachtig kleurenboeket zien wij in een voortuin, machtig mooi. Wij stappen verder genietend naar het einde van een zeer geslaagde lentewandeling, in het park van Aviflora vinden wij nog een klein lieflijk ogend geitje die ons als het ware uitnodigt om zijn vele andere levensgenoten te gaan bekijken, mens wat hebben die senioren nog veel te doen. Mensen blijf actief, kom onder de mensen, en benut je kunnen, het zal je zeer veel levensvreugde bezorgen.

Goed maken wij dan afspraak voor volgende maand? Jawel, want de parkoermeester zal wel terug iets moois op stapel zetten. Hou jullie goed het allerbeste en tot een volgende wandelgelegenheid.