Machtig mooie herfstwandeling in Brugge

Gepost door: Kastaar |S-Sport wandelclub Brugge

Brugge 02-11-2014

Het was verzamelen geblazen in Brugge voor  wandelhappening ‘De Zilveren Vloot’. Het was een heerlijke herfstmorgen, en later op de dag zou een warmterecord van 1984 met 18,4° gemiddeld gebroken worden, het zou 20,3° worden in 2014. Het was zelfs niet verwonderlijk dat vele mensen wilden genieten van die heerlijke najaarse dag. We keken verbaasd op als we bij het betreden van de inschrijfzaal een lange rij wachtende zagen staan, zelden gezien, en nochtans de inschrijvingen gingen vlot, maar ja veel volk is wachten, en wachten is een mooie deugd, we waren gerust we zouden wel thuis zijn tegen dat het donker wordt, en we kiezen voor het 8,6 km parkoers.

Via het kerkebbekepad en de spoorwegstraat bereiken we de trappen van het kamgebouw. Een imposant groot gebouw van de federale overheid, waar tal van federale diensten gevestigd zijn. Hierin vinden we ook de nieuwe moderne hoofdingang van het station. We krijgen ook een beter zicht op de aan de gang zijnde wegenwerken namelijk die van de zwevende rotonde, werken die de verkeersmoeilijkheden en vooral de veiligheid van de achterkant van het station moeten in orde  brengen. Onder de spoorweg door nemen we een wandelpaadje en duiken eventjes ondergronds om aan de Boeveriestraat eventjes terug boven te komen. We krijgen een eerste beeld van enkele godshuizen en komen daarna op “Het Zand” terecht krijgen een herfstbeeld en een blik op de fontein, dat volgens geruchten plaats zal dienen te maken voor misschien een ander kunstwerk. Langs het monumentale concertgebouw, dat in 2002 gebouwd werd ter gelegenheid van Brugge culturele hoofdstad van het jaar, stappen wij naar een van de bekendste en misschien wel een romantisch plekje namelijk” ’T Putje” Hier begint dan via de Westmeers een labyrint van smalle kleine straatjes, met verschillende kleine huisjes, huisjes met trapgeveltjes kortom een allegaartje van tal van curiositeiten, lieflijk en mooi door hun eenvoud.

Wat later krijgen we langs de Augusteinerrei, tal van ongelooflijk mooi herfstbeelden, de prachtige oude bouwstijlen en de herfstkleuren aangeboden door de aangebrachte planten. Soms zijn het echte juweeltjes machtig mooi. Op één van de hoeken krijgen we een uitzonderlijk beeld. Een zogezegd prieeltje aangebouwd aan het huis zou uit de middeleeuwen komen. Het zou uitzonderlijk zijn, want het is opgetrokken in een verfijnde bouwstijl uit de middeleeuwen zijn, het is in alle geval zeer mooi en zeer kunstig opgebouwd. We zijn terug straatjes in en komen terecht in ‘t Werftje waar we onze rustpost benutten. Na de rust stappen we het ‘Graaf Visartpark’ in. Die graaf was burgemeester van Brugge van 1876 tot 1924. Maar nu zijn we aan één van de mooiste plaatsen van de wandeling begonnen. De prachtige herfstzichten, de combinaties van water en bomen, de vele watervogels en vooral de witte zwanen, brengen ons haast in het decor van het natuurlijke zwanenmeer. Ten titel van inlichting de zwarte zwaan was verdwenen aan ’t Stil Ende. Een ander wondermooi wandelparkoers is dat van de Buiten Smedenvest, ook hier betoverend mooie beelden. We zijn nu richting Magdalenazaal toe om via de tuinen van het O.L.V. Ziekenhuis door te komen en zo terug een laatste blik te kunnen werpen op de bouwwerf van de zwevende rotonde, om wat later de aankomst te bereiken.

Parkoermeester we willen je van harte feliciteren en bedanken voor je inzet, je hebt ons door Brugge gestuurd op plaatsen waar we nog nooit waren, het was een afwisselend en zeer mooi parkoers. Voor de organisatie hebben we dezelfde eerbetuigingen, en ook voor alle medewerkers, het was een wandelhoogdag.

Gasten hou jullie goed het allerbeste en tot een volgende wandelgelegenheid.