Marethon Heltersberg

Gepost door: Liliane |Individueel

Marethon Heltersberg

Vrijdag 13 juni 2014

Op vrijdag 13 juni zijn wij terug in met een drie tal auto vertrokken richting Duitsland naar Heltersberg. De een wat vroeger dan de ander want er waren schoolgangers mee. Op ons gemak langs autostrades, eens stoppen om wat te drinken en eens wat te eten kwamen we aan in Heltersberg waar wij on direct begaven naar ons hotel en ander verblijven.

Zoals vorig jaar werden wij uitgenodigd op de BB.dit was Zeker en vast héél aangenaam, wat eten, wat drinken enzo... ging er een lichtje uit bij iemand, maar ja, zo gaat dat wel eens.

De volgende ochtend na een gezellig ontbijt, vertrokken wij samen naar de start van HVM. De niet wandelaars gingen op;bezoek naar Zwei Brücken.5 mannen, 2 vrouwen en de 2 kleinkindjes (7 en 8 jr) van Patrick startten om de halve marathon te bewandelen. Na een veldweg tussen hooiland en dorp wandelden we het woud binnen met zijn verschillende bronnen, Vandaar de bronnentocht naar het schijnt zijn er een 40-tal. Na een brede kiezelweg sloegen we een smal paadje in met rechts een afgrond om geen schrik van te hebben. Daarlangs het eerste bronnetje (Herrgottsbrücken) . Zo gingen we verder, terug wat bredere wegen en eens smallere. Terug een bronnetje (Rolandsbrunnen). Hoe verder we stapten hoe brutter de omgeving werd, want de rotsblokken tussen de sparren waren indrukwekkend groot. Zelfs langs de rotsen (wolfsschlucht) klommen we er langs smalle paadjes, eens de hoogte op en dan eens terug naar beneden. Zo kwamen we op onze 1e controle, dat is niet zoals bij ons. Gewoon aan een bron (mühlbrunnen), een tafeltje met frisdranken, bier en pistolets met beleg. Maar het smaakte en onze dorst was ook gelest. Het zit hem in de familie Patrick en dochter en de kindje THory en Jesse moesten pootje baden in het zeer koude water.

Na de pauze zette we onze tocht verder, de eerste paar kms waren wel valsplat omhoog, maar we deden het kalmpjes aan, het was geen marathon en André die de leiding in handen had genomen, was enorm alert om te zien dat iedereen meekon en tijdig stopte, ook nog wat wachten als iedereen bijwas om hen ook wat rust te gunnen. Het weer zat ons goed mee, niet te koud, niet te warm, lichtjes bewolkt, ideaal voor deze tocht. Na wat terug klimmen en dalen kwamen we aan een meertje terecht met terug een bronnetje, daar pauzeerden we wat, want samen uit, samen thuis. En zo belande we op onze 2e controle (Brunnen am Kiezelweiher), een biertje of frisdrankje deed ons weer deugd en een pistoletje met wat BBvlees ging er gretig in. Dus onze halve marathon zat er op, maar we wilden niet toegeven en deden nog een paar kms bij tot de startplaats om zo nog een 7-tal kms af te leggen. Eens aangekomen konden we rekenen op een zalig onthaal van de club. En chapeau voor de twee kleine mannen om die tocht mee te doen. We waren allen tevreden over deze tocht. Thory en Jesse werden geprezen als de jongste deelnemers aan de HVM deze primeur ook voor de clubs.

Na een frisse pint en een douche konden we in het hotel aanschuiven aan tafel om er gezellig te eten (iedereen kon kiezen wat hij wou). We praatten nog gezellig na om zo de dag af te sluiten.

'S anderdaags zondag vertokken we weer huiswaarts waar wij nog eens stopten in Echs sur Alzett na wat geslenterd en een versnapering keerden we allen tevreden huiswaarts, het was een mooi wekendje geweest om nog te doen.