Met Pasar eventjes rond Oostkamp.

Gepost door: Kastaar |Pasar Oostkamp

Oostkamp 27-09-2015

Ja, het is terug een zonnige herfstdag, na het verdwijnen van de herfstdauw wordt het zeer aangenaam wandelweer, wij zijn er te gast bij Pasar Oostkamp. Eventjes voorstellen, Pasar Oostkamp is een zeer actieve vrijetijdsorganisatie. De leden kunnen er hun gading vinden in fietstochten, reizen, fabrieksbezoeken en allerlei ontspanningen. Vandaag is hun activiteit wandelen. Traditiegetrouw zijn wij op post, want zij vinden telkens een aangenaam en verschillend parkoers, en wij kiezen voor het 7 km parkoers. Dat Oostkamp een boeiende en zeer mooie groene gordel heeft hoeft geen betoog.

Dus zijn wij ribbedebie, vanuit de Koning Boudewijnschool, stappen wij de Marechal straat op, kruisen de Kortrijkse baan en nemen de Fonteinstraat. Oei, niks van groen en niets aan te doen. Wat kleine straatjes, enkele verzorgde voortuintjes, en dat is het. Zou er dan toch een opening zijn in die groene gordel. Heb een keer wat geduld man, het is maar een aanloopstrook. Wij kunnen intussen de grasberm eventjes bekijken, op zoek naar paddenstoelen, want het is het moment. Aan de voet van een oude boom vinden wij enkele ongeziene gekleurde soorten, machtig mooi. Het zijn stuk voor stuk sieraden van natuurlijke kleuren echte kunstwerken.

Wij komen tussen de huizen door en voor ons ontplooit zich de groene gordel. Oostkamp is wel een uitmuntende wandelgemeente, zonder ook maar een beetje sauvinisme te gebruiken. Bosrijke stroken, kastelen en kasteelparken maar je moet het leren observeren. Doe je of doe je het niet aan de individuele persoon om zijn keuze te maken. Maar het natuurfestijn begint als wij de bruggen van de snelweg ontwaren. Wij krijgen een overzicht van een heerlijk genietbaar rustig landbouwlandschap, en een zicht op de groene gordel die heel dichtbij is. Wandelen op rustige tarmacjes, enkele boerderijen smukken het landschap op, als sieraden voor de streek. Mogen wij de landbouwers dankbaar zijn dat zij dat mooie landschap in ere houden en deskundig bewerken. Het levert mooie zichten op, maar schenkt ons ook onze dagelijkse voeding, daar al eens bij stilgestaan, als zij zeggen die massa kan de boom in, gedaan ermee, oei dat zou pas een catastrofe zijn hou je maar vast, dus alle eer en respect voor boer boer.

Als wij de rand van het centrum naderen vinden wij heel wat groene stroken die voor opvulling en afwisseling zorgen. Krijgen wat genietbare dorpszichten te bewonderen. Maar de apotheose moet nog komen. Duiken het domein De Valklaart in op weg naar onze rustpost. De gouden zonnestralen priemen door het bladerendek. Smalle wegeltjes tussen het groen, een oase van rust, maar ook een heerlijke kleurennatuur om te doorwandelen. En vooral binnen een paar weken die fantastische kleurrijke herfstdecors, machtig mooi. Talrijke rustig groene dreven, hier kan je U oprecht gelukkig en ontspannen voelen. Op een oude boomstam nog enkele kleurrijke paddenstoelen, met die uitzonderlijk kleurschakeringen, niet na te bootsen. Wat later komen wij binnen voor het eindpunt van onze zeer genietbare herfstwandeling.

Parkoermeester, organisatie, en medewerkers van harte proficiat en van harte dank voor jullie gewaardeerde inzet. Dat mogen jullie zeker onthouden wij geven terug afspraak op jullie volgende wandelorganisatie. Hou jullie goed het allerbeste en tot een volgende wandelgelegenheid.