Met de groeten uit Wingene

Gepost door: Kastaar |Wandelclub Beernem

Wingene 05-01-2014 

Wandelclub Beernem , was er de organisator in de parochiezaal van Wingene voor hun Nieuwjaarstocht. Wat ons zeer rap opviel was de grote belangstelling al vroeg in de morgen, want het was behoorlijk zoeken naar een parkeerplaats, maar de beschikbare waren rap opgevuld en vol is vol. Wij gaan niet de grote afstand bewandelen, en hopen eens het dorp zelf te kunnen bewonderen. Het is het Breugheldorp bij uitstek, getuige de vele Breughelstoeten en feesten. En het heeft nog iets zijn eigen Wingens dialect. Het kerkplein is mooi versierd, en in de nodige eindejaarsstemming gehuld. Wij zijn de weg op, soms langs een smal straatje om in een bepaalde wijk te komen. Wij gaan enkele rustig en verzorgde wijken doorstappen, en stellen vast dat er heel wat nieuwe huizen bijgebouwd zijn, een teken dat de gemeente leeft. Op het parkoers ook enkele kerststallen in het teken van de vrede op aarde, hier is het rustig maar in andere gebieden op de wereld is er nog veel werk aan. Naar de omgeving toe stellen wij vast Wingene een landbouwgemeente is, de open vlakten, en de boerderijen zijn daar een levend bewijs van. Op de weide in het late zonnetje bemerken wij nog wat schaapjes. Het weer is bepaald aangenaam met zijn 10 en een zonnetje en bijna geen wind. Wij krijgen nog wat aangename zichten van het dorp en stappen naar het ontmoetingscentrum. Je kunt er behoorlijk wat sporten beoefenen. Maar er is nog een belangrijke troef, via verschillende keurig aangelegde wandelpaden. Je kunt niet alleen de sportactiviteiten gaande slaan, maar ook genieten van de mooi aangelegde pleinen. Vooral voor senioren een ideale gelegenheid om nog eventjes buiten te komen, en je her en der te amuseren met de aangeboden gelegenheden. In centrum De Alk genieten wij van een rustpost, nadien komen wij nog door wat rustige wijken, en ondertussen genieten wij ook nog tussendoor van enkele landschapszichten, al bij al eens iets anders, en een andere belevenis. Je ziet hier of de gemeente leeft of in slaap is gewiegd. 

Dat het er goed wonen is kan bevestigd worden gezien de vele nieuwbouw, de verschillende accommodaties op verschillende centra voor de bewoners. 

Dat de gemeente ook in een soort samenvormings gemeenschap wil leven komt ook naar voor, het bewijs het monument van geborgenheid op het marktplein. 

Parkoermeester, je hebt ons een mooi beeld van de gemeente gebracht, van harte proficiat en van harte dank voor je inzet, Het was een interessanter kijk op deze gemeente. Ook de organisatie was verzorgd en de instelling van de medewerkers was zeer goed, ook voor hen proficiat en dank voor de inzet, gasten het allerbeste en tot een volgende wandelgelegenheid.