Namiddagwandeling Middelburg

Gepost door: Wim |4op1 rij Zedelgem vzw

Zaterdagmiddag, 28/05/2016

Pal op de Belgisch-Nederlandse grens vinden we in Middelburg caf� �De Tol� terug, het verzamelpunt voor onze 9e namiddagwandeling door Zeeland. Ruim 35 roodhemden kleuren het zonovergoten terras wat tot een kakofonie leidt van West-Vlaams geroezemoes en gelach, de sfeer zit er duidelijk al meteen in. Stipt om 13u30 geeft tochtleider Freddy het startsein voor een leuke wandeling van ongeveer 13km die ons bijna onmiddellijk door het mooie natuurgebied �de Meulekreek� zal leiden. Via smalle graswegeltjes en houten wandelpontons stappen we door deze sikkelvormige natuurzone die een natuurlijke habitat is voor ganzen, eenden, steltlopers en ooievaars uit het nabijgelegen Zwin; van een heerlijke start gesproken. Even later stappen we door het stille dorp alwaar we nog 2 verloren gereden zielen oppikken om wat verder via het leuke Kerkpaadje ongezien de Nederlandse grens te overschrijden. Hier volgen we een stuk van het Grote Routepad 5a dat Antwerpen met de Nederlandse Noordzeekust verbindt, deze route stuurt ons een schitterende dijk op die we eventjes blijven volgen totdat we op de volgende splitsing richting Heille worden gestuurd. Nadat een smalle graswegel ons dieper de polders instuurt zien we reeds van ver onze felblauwe volgwagen die op ons wacht. Hier wacht Willy met z�n 2 dames om ons een eerste keer te trakteren op een verfrissing.

Na deze korte pauze hervat het peloton zijn tocht door de onverwacht mooie Zeeuwse polders. We stappen langs de visrijke Stierskreek in de richting van Aardenburg die we ter hoogte van de Elderschans bereiken. Dit restant van de Spaanse linies is bebost en vormt zo ��n van de weinige beboste gebieden in deze regio. Hier is het grootste hotel van Zeeland gevestigd en net daar heeft Willy opnieuw postgevat voor een tweede bevoorrading.

Voor het hotel staat een uitge(t)rokken limousine waar je absoluut niet kan naast kijken, misschien is er wel een VIP aanwezig?! De naam K3 circuleert in onze rangen maar speculerend vervolgen we onze weg door het groene gebied rond de Elderschans. Freddy neemt ons verder mee door de rustige Papenpolder alwaar de kaarsrechte Krakeelweg een einde breit aan ons zonnig wandelavontuur.

Na de wandeling nestelt onze bende zich opnieuw op het gezellige terras voor een leuke apr�s-randonn�e. Onze dank is gericht aan Freddy & Rita die deze wandeling deskundig onder de loep namen. Eveneens onze dank aan de weergoden die �Vier op een rij� al heel het jaar goedgezind zijn.