Natuur en rust primeren in Beernem

Gepost door: Kastaar |Wandelclub Beernem VZW

Beernem 14-06-2016

Het is een aangenaam wandelweertje als we vertrekken uit zaal “De Barge” in Beernem .We kiezen voor het 5 km parkoers, wandelen eventjes evenwijdig met het centrum, om wat later de rustige vlakte in te stappen.De groene gordel en het met de dag groener wordende landschap laten ons als uit onze winterslaap komen, ook het vee komt terug op de weide en geeft het landschap ook wat kleur mee, en in de grasbermen ontlijken de vele lentebloesems.

Ondanks de vele feestdagen, en communiefeesten komen nog een behoorlijk aantal wandelaars zich inschrijven voor de Beernemse gordel wat resulteerde met 782 deelnemers, waarvan 32 van 4op1rij zedelgem. Wat verder komen we aan het eiland, een ophoping midden het kanaal, de reden daarvan is een stuk ondergrondse rots, die zo de splitsing veroorzaakt, het eiland was ooit militair oefenterrein. Langs het kanaal komen we terug richting Beernem, ook een aangenaam stukje wandelen, passeren de camping, en in het jachthaventje liggen heel wat kleurrijke boten ook die geven het landschap een aparte bestemming. Zo zijn we op weg naar het einde van een zeer genietbare wandeling, met nog een stukje groen langs de sportvelden, maar ook een stukje dorp, ook de groene gordel rond beernem bied heel wat wandelmogelijkheden, die trouwens door wandelclub beernem zeer veel benut worden.

In onze wandel-Bijbel walking in belgium, stond dat ieder wandelende deelnemer een bloemetje kreeg, maar wat voor één, wel een stevige bloeiende geranium, machtig mooi. Langs deze weg van harte dank hiervoor, we hebben er alvast van genoten. Verder noteren we een echte waardering voor de parkoermeester, de organisatie, en medewerkers voor hun gewaardeerde inzet .In ieder geval we komen graag terug voor een volgende organisatie, hou jullie in ieder geval goed en tot een volgende wandelgelegenheid.