Op bane vanuit de Strooien Hane

Gepost door: Kastaar |Godelievestappers Ruddervoorde

Ja scheen de zon er de dag voordien een zonnetje, de dag nadien was het zwaar bewolkt, weliswaar een licht windje en ongeveer 6°. Gelukkig zou het de ganse dag droog bliiven dat is ook al veel gezien de laatste tijd, goed wij kiezen voor het 15 km parkoers bij Godelievestappers Ruddervoorde van uit de Strooien Hane in Loppem.

Een smal paadje deel uit makend van het St. Maartenspad brengt ons op weg en wij genieten van enkele eerste natuurtafereeltjes. Maar is mij dat even schrikken, achter een tuinafsluiting, gelukkig maar staat een reuzegrote waakhond, amaai wat een beest, gelukkig is hij braaf oef.

Wij stappen een rustige mooie wijk in met een tikkeltje nostalgie. De wegen zijn er aangelegd in van die oeroude kasseistenen gezellige en tevens mooi.  Wat later komen wij langs herberg de zwarte hoop, een oude hoeve met een geschiedkundige achtergrond. Daar zou nog recht gesproken zijn, versta gerechtelijke uitspraken. Zo zijn wij Loppem buiten en stappen wij het landschap in langs een prachtig bloemenveld van gele bloempjes. Het is een gewas dat zal ingeploegd worden en bedoeld is als biologische meststof. Wat verder op de brug van de E40 krijgen wij enkele mooie overzichten van het landschap.

Wij komen op de vliegweg, maar gelukkig wij gaan niet buitenvliegen want wij zijn al buiten, zoe e da kun peizen, dag moeder. Maar aan onze rechterkant snorren de auto’s van de E40 voorbij, maar wij hebben er geen last van. Wat later verlaten wij de vliegweg en stappen een lange rechte beukendreef op, een prachtig zicht. Het is er zo stil, en het is volop genieten van deze heerlijke natuur. En ondanks de geaardheid van een velddreef is zij zeer goed begaanbaar. De aanwezige hoeves zijn een ideale opvulling van het gebied, ook een kasteel stappen wij voorbij om in een plaatselijk kantientje onze eerste rustpost te benutten

Wij vervolgen onze tocht terug in een landelijk rustige omgeving en zo komen wij op het roodhof waar wij voor een tweede keer kunnen rusten Het Roodhof een oude hoeve omgebouwd tot een landelijk hotel, en heeft ook een zekere band met Loca Labora een instelling die zich specialiseert,op Biologische groenteteelt.

Via Nieuwburg vervolgen wij ons parkoers en wij zijn nog altijd landelijk weg en volgen ook terug een stukje St. Maartenspad.Komen ook langs het oud Molenhof, en ons gedachten gaan onmiddellijk naar Henritje die onlangs is overleden. Wij houden er zeer veel mooie herinneringen aan over, vooral zijn vriendelijkheid en zijn gastvrijheid. Ook de mooie momenten in zijn knus schuurtje. Henritje wij, gaan U missen , dank voor alles en moge u zielin vrede rusten. Wij naderen stilaan terug de bewoonde wereld, stappen door enkele” wijken en in het parochiaal centrum in Loppem kunnen wij nog eens genieten van een verdiende, rustpost.

Via het domein Maartenshove vatten wij het laatste gedeelte van om en bij de 3km aan. Wat later passeren wij de poort van het  vagevuur een oude hoeve met een geschiedkundige achtergrond. Maar hoewel wij de achterkant  van de inschrijfzaal passeren zijn wij niet aan het einde

Er wacht ons nog  een mooi wandelgebied rond het kasteel en door het park en zo bereiken wij het einde van een zeer verzorgde en mooi afwisselende winterwandeling, wij hebben er alvast van genoten. Wij krijgen nog een verrassing gratis aangeboden een vers broodje Vital

Langs deze weg van harte dank voor de aanbieding

In ieder geval het was een zeer aangename wandeldag met een heerlijke herinnering.  Gasten

Hou jullie goed het allerbeste en toot een volgende wandelgelegenheid