Op groentewandeling met Aviflorastappers Ingelmunster

Gepost door: Kastaar |Aviflorastappers Ingtelmunster

Ingelmunster 22-10-2013 

Neiging tot mooi, een licht windje, om en bij de 15°, en wij zijn op de afspraak bij Aviflorastappers en kiezen voor het 12 km parkoers. 

Voor wij van start gaan, krijgen wij een aangename boodschap te lezen. Wegens het aanhoudende regenweer van de voorbije dagen, hebben zij alle veldwegen geschrapt en vervangen door verharde wegen, spreekwoordelijk dan, een menselijk gebaar dat dankbaar aanvaard werd, wij zijn toch geen moddereenden. 

Wij zijn vertrokken via de Steenovenstraat en het duurt niet lang of wij bevinden ons tussen de half open bebouwing en het landelijk gebied. De zon komt er inmiddels door en verschaft een gouden glans over de vlakte. Op een half leeg veld zien wij de sporen van het slechte weer, het water staat in plasjes op het land. De herfst begint ook zijn tekens te verspreiden, de bladeren aan de bomen beginnen te verkleuren en vormen een prachtig kleurenbeeld, en op de grond beginnen zich de eerste bladtapijten te vormen, het natuur kleurenfestival is een feit. Wij gaan stappen door heel wat preivelden want wij bevinden ons hier in een groot gebied van de preiteelt, dus een geruststelling moeder zal de komende tijd soep en preibereidingen kunnen maken. Het is een dankbare groente die het ganse’ jaar door vers beschikbaar is en in vele toepassingen bruikbaar. Of wij zij even gaan tellen, nee bedankt hoor maar wij vragen het aan een deskundige ter plaatse, wel op een hectare staan ongeveer 150.000 plantjes, en dat is geen tikfout, en die zijn oogstbaar vanaf 4 tot 8 maanden. Het grootste gedeelte van de gaat naar de versmarkten, maar ook de groenten verwerkende nijverheid neemt een belangrijk gedeelte voor verwerking, in diepvries of bereide gerechten Rond het bedrijf Ardo, die wij passeren is er een drukte van jewelste van op en afrijdende grote vrachtwagens. Wat verder is men ook bezig met oogsten van bloemkolen. Vroeger vergde het oogsten heel wat intensieve arbeid, maar de modernisering veranderde het beeld, vroeger keken wij naar grote groepen mensen druk aan het werk, en nu kijken wij naar grote machines. Na een behoorlijke zwerftocht vinden wij onze eerste rustpost in café ’t Veldkruis, daar genieten wij van onze eerste rustpost. Het tweede gedeelte laat ons terug genieten van de herfstlandschappen, die ons wat fraaie beelden opleveren. Een tweede rustpost is nog voorzien in manege het oud molenhof, maar de paardjes waren niet thuis. In ieder geval hadden wij genoten van een heerlijke streek.  

Wat later naderen wij rap het einde van onze groenten tocht, en wat gebeurde er dan? En dat wist je, er wacht ons een heerlijke dagschotel, en vandaag is het een heerlijk visje, vergezeld van een heerlijke Brigand, en voila meer moet dat niet zijn. Daarna nog een gezellige babbel en er wordt terug een aangename dag genoteerd. Gasten hou jullie goed het allerbeste en tot een volgende wandelgelegenheid.