Pechweer in Torhout

Gepost door: Kastaar |Nacht van Vlaanderen

Voor de 18de August De Maeretocht waren wij te gast in zaal de bosgalm op Don Bosco  in Torhout. Het weer was niet veel soeps, want de regen was de spelbreker. Aan de ingangsdeur hing de melding met een parkoerswijziging ten gevolge van regenoverlast, het zal je maar overkomen, maar toch gezien de omstandigheden was de opkomst nog behoorlijk. Wij zijn van de partij en kiezen voor het 15 km parkoers.

 Met ons beschermende regenkledij wandelen wij Don Bosco uit.Wat verder mogen wij buurtweg 83 op of de makeveldwegel. Een verharde aardeweg en zeer goed begaanbaar. Wij dwarsen eventjes de baan en stappen de veldweg op, gelukkig is die naam niet te letterlijk want het is geen aardeweg maar wel een rustig tarmacje.Zo komen wij in het open veld terecht dat met deze weersomstandigheden maar een triestige aanblik geeft. Nu het heeft nog nooit door ons vel geregend, trouwens niet klagen hé, wij zijn niet verplicht hé. Maar wij zijn in beweging en het is nog beter dan ons in onze luie zetel steenhard te zitten vervelen.

Aan de rand van het Wijnendalebos is er de keuze natuur  een tocht door het bos of verharde weg, momenteel hebben wij weinig goesting om moddereend te spelen en kiezen voor de verharde weg. Wat later in onze rustpost, de oranjerie of de schuur van het kasteel vernemen wij dat het al bij al doende was.

Als wij het 2de gedeelte opstappen is het opgehouden te regenen en zelfs de zon doet een schuchtere poging om erdoor te komen, het lukt eventjes en daarna wat doet het dan, raad eens? Terug regenen hé, juist geraden. Nu wij zijn nu het parkoers blijven volgen en kunnen genieten van een”n rustig glooiend landschap. Als wij van ‘tHoge komen dwarsen wij de groter baan en stappen rustig richting Don Bosco , nog eventjes de bremmeersstraat in , een rustig weggetje evenwijdig met de grote baan , nog een wijk en zo naderen wij het einde van onze regenwandeldag.

Nu het is nog nooit blijven regenen, anderzijds hebben wij genoten van een goed georganiseerde wandeling en verzorgde wandeling. Gasten hou jullie goed het allerbeste en tot een volgende wandelgelegenheid in betere weersomstandigheden.