Perfect afwisselend parkoers en nieuwe afstand bij Aviflora

Gepost door: Kastaar |Aviflorastappers Ingelmunster

Ingelmunster 21-05-2013

Het was een mottig miezerige dinsdagmorgen, en een beetje fris. Het deelnemersveld was merkelijk minder dan de vorige maal. Vooreerst zat het weer er misschien tussen, ook het grote aanbod van wandelingen gedurende het voorbije weekend. Ook enkele oma’s en opa’s die naar één of ander comunniefeest uitgenodigd waren, wie weet?
Of zou de commotie ontstaan tijdens de voorbije uitgave een rol hebben gespeeld, inderdaad een ganse reeks hindernissen, wat was nu precies gebeurd?. Wel de nieuwe parkoermeester, zelf een geoefend wandelaar had blijkbaar de mogelijkheden van de wandelaars sterk overschat, en had het niet te nauw genomen met de afstanden, het was er niet een beetje over maar wel een heel stuk, logisch dat dit niet in goede aarde viel. Want een klein stukje van het succes hangt wel degelijk hiervan af. Senioren komen hier wandelen met de zekerheid, dat de afstanden juist waren, en dat 12 km was hun limiet. Bij Aviflorastappers namen zij de opmerkingen ter harte en gingen die samen bespreken. Ook werd de vraag gesteld om een andere afstand uit te werken. De 6km was voor sommigen te klein, en de 12km een beetje teveel, dus kwam 9km als oplossing. Het nieuwe parkoers zal nu iedere maand te bewandelen zijn.
Een mooie vaststelling is dat Aviflorastappers niet inrichten om in te richten, maar hun wandelaars op hun wenken te bedienen, en zo blijft een jarenlange traditie behouden. Wij zijn enkele vragen gaan stellen aan de deelnemers van de nieuwe afstand en de commentaar was zeer lovend, en vooral het feit dat de  inrichtende club niet alleen geluisterd heeft, maar ook passende maatregelen heeft genomen, en het bewijs geleverd dat de wandelaar zeer belangrijk is.
Wij gingen een kijkje nemen op de 12km afstand, die was zeer afwisselend, een stukje bewoonde wereld, heel wat natuur langs het kanaal en twee verzorgde rustposten. Als wij de eerste naderen, café “Het Brouwershof” kwam de heerlijke geur van het bierbrouwen ons tegemoet. De tweede was een sfeervolle instelling namelijk de vliegende staart, waar nu en dan eens een speciale vertoning word opgevoerd, ja het was eens iets heel anders.

Het weer hield een beetje zijn manieren, en de afstand was correct aangegeven en uitgevoerd. De heerlijke dagschotel smaakte als weleer, en de sfeer was terug. Dus alle commotie was weg en wij kijken uit naar de volgende uitgave, in ieder geval wij zijn er zeker terug, en u toch ook.