Prachtige Lakebosschentocht bekoort menig wandelaar

Gepost door: Kasttaar |Godelievestappers Ruddervoorde

Na de ellendige regendagen, verscheen een heerlijk herfstzonnetje aan de hemel, een extra reden om te gaan wandelen, en dat op een ogenblik dat de natuur zich aan zijn mooiste kant laat bewonderen. Ook de wandelaars hadden het begrepen want in grote getale schoven zij voorbij de inschrijftafel, ook wij waren erbij en kozen voor het 13 km parkoers.

Goed wij zijn ribbedebie via de Vlamingstraat, maar kort daarna krijgen wij de kerkwegel aangeboden, een smal maar genietbaar weggetje, en in het verlengde ervan een veldweggetje naar de Zandstraat toe. Hier komen wij naar een stukje landelijk gebied en genieten wij al eventjes van de herfstsfeer. Bereiken de grote weg, volgen die een zeer kort stukje om aan de vroegere meubelfabrieken Hero links af te slaan en enkele honderden meter verder een mooie lange recht dreef in te stappen. Wij zijn het gemeentelijk domein Zorgvliet binnengestapt. De zon priemt door het resterende bladerendek in combinatie met de gevallen bladeren krijgen wij uitmuntende natuurdecors te bewonderen , wat kan natuur toch mooi zijn, wees gerust dat zouden wij nog graag zeer lang kunnen beleven. Op het parkoers een grote hoop, het is de ijskelder van het voormalige kasteel, nen ouden grote frigo zogezegd, want hier in werden voedingswaren bewaard in ijs. Het ijs kwam van de vijver waarin de wintertijd stukken ijs uitgezaagd werden. Deze bevat wel een betonnen constructie waar heel veel aarde als isolatielaag is aangebracht. Tegenwoordig is het een ideale overwinteringplaats voor vleermuizen. Waarom lag deze daar? Wel het is een overschot van een voormalig kasteeldomein. Wij doorwandelen rustig door het vredige en stille domein in een heerlijk kleurendecor.

Kruisen eventjes de grote baan en zijn terug in een bosrijk gebied. Wat ook opviel waren hier en daar wat bordjes met vermelding privaat domein, maar de wandelaars kregen doorgang , daarom aan alle eigenaars van harte dank voor hun gastvrijheid.

In de grasbermen hadden wij hier en daar ook enkele mooie exemplaren van paddestoelen kunnen bewonderen.

Wij naderen stilaan de kasteelzone met als eerste het wit kasteel en vervolgens het Lakebos kasteel waar wij onze eerste rustpost benutten in de oranjerie, en een knetterend haardvuur laat ons wat in de kasteelsfeer komen. Tenandere buiten is er nog een uitzonderlijke mogelijkheid , want met een echte koets kan je een deel van het parkoers afleggen , even een stukje nostalgie beleven het kan.

Wij krijgen nog een heerlijke herfstlus aangeboden waar wij ontzettend hebben genoten van de vele kleurrijke natuurdecors ons gratis aangeboden door de natuur

Bij het verlaten van het domein gaan wij een stuk landschapszicht bewandelen, de velden zijn er leeg wat er op wijst dat de winter nabij komt en de natuur ook een rustperioden zal ingaan. Maar dat belet niet dat wij nog enkele heerlijke herfstdecors kunnen bewonderen en aan deze herfstbeelden een zeer prachtige herinnering kunnen behouden, en zo bereiken wij het eindpunt van een zeer mooie heerlijke rustige natuurwandeling een echte wandelhoogdag.

Wij willen dan niet aan ons plichten tekortkomen en hebben alle lof en eer voor de parkoermeester voor zijn inzet , maar ook aan de organisatie en alle medewerkers die hun uiterste best deden om ons te dienen,aan allen van harte proficiat en van harte dank voor jullie inzet. In ieder geval gasten hou jullie goed het allerbeste en tot een volgende wandelgelegenheid.