Prachtige herfstzichten rond Koekelare

Gepost door: Kastaar |De Motestappers Koekelare

Koekelare 01-11-2014

Nee, er staat geen regenboog aan de hemel als we starten in het gelijknamige centrum in Koekelare, maar wel een prachtig herfstzonnetje windstil en 18 op de thermometer en dat op Allerheiligen wat echt als uitzonderlijk is. Bij motestappers Koekelare kiezen we eens voor de kortere afstand namelijk de 5 km.

We volgen een smal paadje om vervolgens een eind verder af te slaan naar de sportvelden, een keurig en verzorgd complex die het beoefenen van verschillende sporten toelaat. Met de eerste dreef maken we rap kennis met de prachtige herfstkleuren, met een prachtig zicht op de visvijver, een kleurenmengeling van zuivere natuurkunst, want het is de natuur die dit voor ons in petto houdt. Des temeer bekruipt ons dan de gedachte zouden we allen samen niet eens meer zorgen voor het behoud van dit schoon. De doortocht door het park, de rust, het knisperen van de gevallen bladeren onder onze voeten, dat heerlijke bladerentapijt, kwestie van kleuren geven een hemels gevoel een heerlijke belevenis, gepaard gaande met enkele zeer genietbare dorpszichten. In de verzorgde wijk de hoge linde vinden we een prachtig verkleurde wingerd opklimmend langs een zijgevel van een huis, machtig mooi. Een oude molenromp, een stille getuige van een vroegere geschiedenis. En zonder het te beseffen zijn we al een flink stuk verder gestapt, want we zijn al is Spanje. Het is toch waar zeker, het er hangt op een gevel, ja dag moeder. Wat later zijn wat weidelandschappen die onze aandacht weerhouden. Het gras is nog frisgroen, en de beestjes staan nog steeds op de weide. Bij het uitkomen van het hoogkwartier stappen we richting centrum Koekelare toe. Opvallend is het gemeentelijke kunstgevoel, want in de straat enkele ruwe betonnen zuilen die echt een gedicht dragen, en dan de samenhorigheid in de gemeente, symbool hiervan de twee naar elkaar reikende handen. Ook de Thaise pagode kan mee in de vooropstelling van een hechte samenleving. Nog een zicht op de gebouwen van de oude brouwerij, het marktplein en we zijn naar de aankomst toe, terug in dat onvolprezen herfstgebied.

Parkoermeester van harte proficiat en van harte dank voor je inzet, zoveel moois en afwisseling op deze korte wandeling, dat is klassenwerk. Wat de organisatie was verzorgd en gedragen door een flinke groep medewerkers, gasten ook voor jullie van harte proficiat en van harte dank voor jullie gewaardeerde inzet.

Wij hebben alvast genoten, hou jullie goed het allerbeste en tot een volgende wandelgelegenheid.