RBS-tocht Snellegem verkent het Vloethemveld

Gepost door: Kastaar |Rustige Bosstappers Jabbeke

Een zondagmorgen in Oktober en wij komen wandelen in Snellegem bij de rustige  bosstappers Jabbeke voor hun  28ste R.B.S. tocht.Vanuit cultureel centrum De Schelpe stappen wij het dorp uit voor het 13 km parkoers. Het is frisjes want de thermometer wijst 3 aan maar het is windstil. Wat verder worden wij rechts af een veldweg opgestuurd en komen langs een grote vijver, waar de luidruchtige eenden de stille najaarssfeer verstoren. En de wolken o die dreigen zo fel, maar het blijft droog voorlopig althans. Ook een stukje industrieterrein is op het parkoers ingekleurd, maar eens dat door worden wij door een genietbaar landschap geloodst en komen zo langs het Bogaert stadion en aan de zijde van het klein strand terecht.Op het veld bemerken wij dat wij rond Allerheiligen zijn want wij bemerken er enkele achtergebleven chrysanten. Maar als wij in de plantenkwekerij onze eerste rustpost benutten zitten wij tussen een uitgebreide variatie kleurrijke chrysanten machtig mooi.

Het 2de gedeelte is vooral gekenmerkt door zijn groot bosgedeelte. Met een flink stuk Vloethemveld.De zon is er door gekomen en het bos schittert als nooit tevoren van de prachtige natuurgetrouwe herfstdecors. De warmte van de zon doet ons deugd, maar die warmte zorgt ook voor die heerlijke bosgeur.

Tussen twee bosjes door toch een uitzonderlijk verkeersbord namelijk met een poes, dus hier opletten voor poezen als het kan, niet echt een alledaagse verschijning. Wij naderen ook stilaan de Oosthoeve, een geschiedkundige hoeve in het centrum van het rustige dorp. En zo komen wij binnen van een genietbare rustige herfstwandeling.

Wij blijven nog wat napraten over de wandeling maar genieten ook van een heerlijke schotel namelijk frieten met stovers, en dit voor een zeer democratische prijs en heerlijk van smaak.

Ondanks de wisselende weersomstandigheden was de belangstelling nog behoorlijk.

Anderzijds willen wij de organisatie en alle medewerkers feliciteren en bedanken voor hun inzet, en zeggen graag tot een volgende wandelgelegenheid.