Rode brigade verovert troosteloos Seraing

Gepost door: Rita |Les Vaillants Seraing

Rode brigade verovert troosteloos Seraing

De kerstperiode is weer in het land! Dit ondervonden we zaterdag 26 november in het prachtige Luik.

Dat was ook het teken om in de omstreken een wandelorganisatie op te zoeken. Dit jaar vonden we die bij de ‘Les Vaillants’-Chatqueue’ van Seraing, een 10-tal km van Luik verwijderd. Bij het binnenrijden van Seraing sprong één gebouw direct in het oog: het ons allen bekende ‘ Cockeril -Sambre’, nu een troosteloos gezicht!

Hier ,te midden van het Maasland , werden ook alle films van de gebroeders Dardenne gefilmd.

We startten bij ‘L’école  Sainte  Thérèse’ met de keuze van  3 afstanden: 5km-10km15km.

Bij de start was het leuk om al dat rood uit Zedelgem te zien wandelen  langs de straten: we waren duidelijk aanwezig,dat was zeker!

Na 1,2km kwamen we bij het eerste controlehokje waar we onze stempel kregen en onze inschrijvingskaart moesten afgeven.(andere regeling dan bij ons..)

Daarna splitsten onze wegen zich en met 15 clubleden kozen we voor de 15km!!

We trokken voor een zeer lange tijd het bos in: pas op het einde verlieten we de  bomen…

Langs een betonnen pad in het bos trokken we,al ritselend  door de bladeren, langs een heuvelachtig parcours.

Langs een kabbelend beekje  trotseerden we de hoogtes en de laagtes met nu en dan een oversteek van het beekje. Ze hadden  wel  palletten voorzien om natte voeten te voorkomen! Wat verder kregen we de  volgende hindernis voorgeschoteld : omgevallen bomen na de storm van vorige week. We toonden dat we nog erg(!) lenig waren en wipten zo over de stammen of de kleintjes onder ons  kropen er zonder aarzelen onderdoor!!

Aan de volgende controlepost hadden we allemaal een ’déjà vu’: we waanden ons in West-Vlaanderen!! Een herkenbare  caravan rees voor ons op; we hadden toch enkele stoelen om uit te rusten, de rest rustte staande..

In het volgende stuk was  het duidelijk minder leuk: langs rechte lanen konden we verder wandelen, maar na die ene rechte laan volgde die andere…het enige spectaculaire van die afstand waren de kaarsrechte bomen met hun kolossale wortels verstrengeld tussen de rotsen! Even verder konden we nog even stilstaan bij een kapelletje met een bezinningstekst  over het leven en de dood. Even voor de volgende rustpost zat de heilige drievuldigheid even uit te rusten op een bankje…(Boudewijn, Marleen en Kathleen verspilden niet veel tijd: ze wilden voor donker binnen zijn!)… Daarna bereikten we weer onze fantastische caravan….

 We trokken weer het heuveltje op , weerom in het bos,om dan als toemaatje een sterke afdaling te maken(het deed zeer aan onze kuiten!!) tot aan het eindpunt.

15 clubleden van de 15km (toeval van het getal?) amuseerden zich nog in de zaal . De anderen zijn eerder opgehaald om de kerstmarkt te kunnen bezoeken. De verrassing was compleet toen Wim bij het plaatselijke bestuur werd geroepen en een beker werd overhandigd!!! Hij  was zo fier als een gieter!!! Hm hm!

Om 17.30u werden we naar Luik ,de “Vurige Stede”genaamd, gebracht  en daar konden we ons hartje ophalen op die prachtige kerstmarkt, de grootste en de oudste van België ! Die bevond zich op de “Place Lambert” met het  mooi verlichte “ Prinsbisschoppelijk paleis” en het mooie “Perroen” : een hardstenen zuil met daarop een bol in de vorm van een pijnappel, en een kruis.

De verlichting was luxueus en de sfeer was excellent. We kuierden  tussen de vele kraampjes  met een reuzenrad als blikvanger. Zelfs een witte rodelbaan vervolledigde het spektakel! Hier konden we ook  nog iets nemen om de inwendige mens te versterken en zelfs een speciaal biertje of een warm  wijntje  ging er vlot in.

Wachtend op de bus wist Luc ons ook nog te vertellen dat we heel dicht   bij ‘de trap’ waren. Nieuwsgierig als we zijn, wilden we de “Montagne Bueren’ met zijn 374 treden wel even bekijken. Volgens Luc had je boven een prachtig uitzicht over de oude stad! Dat is al weer een reden om hier eens terug te komen…

Het was ideaal wandelweer,we waren allen te warm gekleed! En de organiserende club heeft ons echt verwend: we waren welgekomen….

Ook een woordje van dank voor Wim en co voor alweer een uitmuntende uitstap!! De vriendschap krijgt telkens een boost… Doe zo voort, we appreciëren het enorm…wel  te zien aan de geweldige respons!!

\r\n \r\n