Rustig gemoedelijk rond Aviflora

Gepost door: Kastaar |Aviflorastappers Ingelmunster

Ingelmunster 15-06-2014

We waren zo traditioneel op de afspraak bij Aviflora. Het weer was bewolkt, windstil, om en bij de 16°, en we zijn van start voor het 9 km parkoers. Sommigen zeggen het is altijd hetzelfde, maar dan zijn ze niet regelmatig aan de start, want telkens zorgt men ervoor om enkele nieuwe stukken in het parkoers op te nemen. Meer komen wandelen is voor deze wandelaars de boodschap. Wat is het mysterieuze aan deze wandelingen? Wel het is een middel om een maandelijkse afspraak te maken met wandelvrienden, een ideale gelegenheid. Telkens trek je er naar toe, zal hij of zij er ook zijn? , ook de gemoedelijke sfeer is een ideaal.

Goed we zijn de baan op, en kiezen dus voor het 9 km parkoers Na eventjes langs de geitjes te zijn gepasseerd, zijn we het landschap in, de grote baan word eventjes gedwarst aan het stokoude kapelletje, stappen wij linksaf naar de bewoonde wereld. Wat mooie voortuintjes, en voor wie graag een visje lust, wel daar ligt er eentje in een voortuintje. Jawel, maar het zal een taaie zijn, want het is er ene van beton, een steinbolk zeker?

In een school zien we hoe creatief je met lege drankblikjes kan omgaan. Ze hebben er twee beelden van gemaakt, geef toe mooie kunstwerkjes, een aparte creativiteit. Komen ook door de sportaccomedatie van Ingelmunster, waar verschillende scholen hun laatste lesdagen sportief afwerken en dit voor de grote vakantie. Wat later komen wij dwars voor het kanaal te staan, het pad er langs gaan we een hele tijd volgen. Het is een mengeling van verschillende natuurbiotopen, en een zalige rust. Ook een heerlijke geur van vers gebrouwen bier komt ons toegewaaid, ja je zou er goesting van krijgen. Het is echter nog wat wachten, aan muziekcafé De Fagot stappen wij richting centrum toe, voor de ingangspoort van het kasteel, worden we links opgetuurd, in een kaarsrechte groene dreef.

Deel uitmakende van het Brigandpad en natuurgebied de mandelhoek. Tot ongeveer halfweg volgen we de dreef en stappen rechts af voor het rust en verzorgingstehuis met zijn mooi park. Nu zijn we er nog niet en een smal paadje brengt ons waar we moeten zijn, namelijk café “De Hazekapel “ waar we naar ons mening voor de eerste keer komen.

Op de hoek is men bezig een oude kapel te renoveren aan het aangrenzend café. Het café is een oud ogend dorpscafeetje uit vroeger jaren. Het is gezellig en stijlvol ingericht, aan de muur hangen oude foto’s, als echte relikwieën des tijd, en ook een stokoude staande klok. Wij vragen eventjes aan de patron hoelang het cafeetje al bestaat, hij antwoord ons van rond de jaren 1800.

Na de rust en een gemoedelijke ontvangst, en genoten te hebben van de huiselijke sfeer zetten we onze weg verder. Een wijk, een keurig met bloemen afgeboord weggetje naar het open veld. Een prachtig wit bloementapijt, is een heerlijke aanvulling in het zomerse landschap. Nee, het zijn geen tulpen uit Amsterdam, maar de bloemen zijn afkomstig van de bloeiende aardappelstruiken. Dat den dikken en den dunnen ook dierenliefhebbers zijn stellen we vast in een voortuin.

We maken nog een natuurvolle lus, en aan het oude hoevetje stappen we richting aankomst toe.Wat verder doen we een ontdekking, een boot in de weide. Zou de zee vroeger tot hier zijn gekomen? Er ligt toch een boot, allee zal het gaan ja.

Maar het heeft gegaan, we hadden terug een gevarieerd parkoers gekregen, met tal van nieuwe stukken. Het werd tijd om vol in de wind te gaan, en te genieten van een heerlijke Vol-au-vent, peterselie puree en groenten, en dat vergezeld met een heerlijk frisse Brigand, smakelijk gasten, het moet maar zo goed niet zijn, al wat we gehad hebben neemt men ons niet meer af, en voor de prijs hoef je het niet te laten.

Kijk gasten het is beklonken, we spreken af voor de volgende uitgave, houden ons goed en tot de volgende wandeling. Gasten hou jullie goed het allerbeste en tot volgende keer.