Rustig genietbare landschappen rond Slypskapelle

Gepost door: Kastaar |: Velodroomvrienden Moorslede

Slypskapelle 09-08-2014

We zijn er te gast bij velodroomvrienden Moorslede. Het weer ziet er behoorlijk uit, een aangenaam zomerzonnetje, om en bij de 20°, en een redelijk strak briesje, het zal de ganse dag droog blijven en dat is ook al heel wat.

Het kleine dorp ontstaan uit een gehucht met een kapel, de naam van het gehucht Slyps en een kapel, in de volksmond bracht men beide begrippen samen en de naam Slypskapelle was een feit. Thans een deelgemeente van Moorslede en in 1927. zelfstandige parochie geworden

De ligging is gelegen tussen Moorslede en Dadizele

Van in de vroege ochtend al loopt d’oude schole behoorlijk vol, en naar de middag toe zijn al om en bij de 1100 inschrijvingen genoteerd.

Goed we gaan wat wandelen, en eens kijken wat de streek ons te bieden heeft. Een klein stukje hoofdweg hebben we afgelegd als we de nertsenstraat instappen, hier wisselen we de bewoonde wereld voor het open landschap, dat onmiddellijk wat aangename landschappen aanbied. Het lichtgolvende karakter, aangevuld met enkele grote boerderijen maken er een zeer genietbare belevenis van, ja ze zouden kunnen doorgaan voor prentkaarten in een fotoalbum. Ook het vee op de malse groene weiden is een levende aanvulling. Anderzijds bied de horizon met de verschillende kerktorens van de omliggende dorpen, een aangename afwisseling. Maar ooit was het eens anders verrezen uit de as van de groten oorlog, waren het hier andere tijden, want ook hier werd de streek niet gespaard van oorlogswaanzin en ellende, zo erg zelfs dat alles vernield was, een vroegere gruwel die we hopen in deze tijden niet meer te moeten beleven. Op de velden verschillende landbouwgewassen, maar iets dat we zo niet direct verwachten waren de verschillende boomgaarden. En zo naderen we stilaan het einde van onze zeer aangename landschapswandeling.

In de aankomstzaal wacht ons nog een klets, oei dat ziet er niet goed uit. Maar nee gij, dat is geen klets om de oren, bijlange niet, wat dacht je wel? Nee, dat is een heerlijk artisanaal gebrouwen bier , in een plaatselijk artisanaal brouwereitje in Slypskapelle .Wat de smaak betreft en de kwaliteit, wel de brouwer mag blijven, het is een heerlijk bier.

In ieder geval aan parkoermeester, organisatie en alle medewerkers van harte proficiat en van harte dank voor jullie zeer gewaardeerde inzet, op deze aangename en verzorgde wandeldag.

Gasten hou jullie goed het allerbeste en tot een volgende wandelgelegenheid