Tevreden of niet, geld terug met rente in Wingene

Gepost door: Kastaar |Wandelclub Beernem VZW

Wingene 06-12-2015

Ja, was me dat even verbaasd opkijken, je betaalt 1,10 Euro inschrijfgeld als lid van Aktivia, en je krijgt prompt 2 Euro terug met rente, en dit voor één dag, bij welke bank vind je dergelijke intrest, dag moeder. Maar onze euro valt al snel, dat stuk van 2 Euro is van chocolade, een geschenkje dat Sinterklaas aangeboden heeft, alvast van harte dank.

We zijn in het cultureel centrum, de verrekijker in de gelijknamige straat, maar heel ver kunnen we niet kijken, omdat er veel gebouwen en centra bijgekomen zijn. Dat begrip verrekijker doelt op de toekomst, al die mogelijkheden bieden een garantie voor een blik in de toekomst. Vroeger stond hier in de dichte nabijheid een melkerij, maar die is verdwenen. Ook hier was ooit een wisselstation van de tram, dat de verbindingen met de omliggende dorpen verwezenlijkte. Maar dat is verleden tijd, nu zijn er diverse mogelijkheden. Men heeft er culturele centra gebouwd, en ook een reeks firma’s hebben een uitgebreide site. Het ganse complex is een economisch hart geworden en een welgekomen aanwinst.

Goed we gaan wandelen en kiezen voor het 4 km parkoers. Het is eens een andere keuze, en het is een groot gebaar van wandelclub Beneem vzw, dat ze mensen met mindere kwaliteiten laten meedraaien in deze vorm van vrijetijdsbesteding, en laat ons maar bevestigen er zijn nog clubs die deze stelling eren. Iemand die wandelt volgens zijn mogelijkheden is te respecteren, wat de afstanden ook zijn. Wandelen is in feite een sociale bezigheid. Je wandelt volgens je eigen mogelijkheden, blijft in beweging, en vooral je behoud voeling met het dagdagelijkse leven, je blijft in de running en je wordt niet uitgesloten en dat is zeer positief.

Goed we zijn schampavie, via de wissel, ooit tramstation en ook voorbij de melkerij van Wingene. Dwarsen even de grote baan en aan bushalte De Kaplote stappen we links af op een mooi aangelegde weggetje. De naam is niet alledaags, ‘De Kaplote’ zou afkomstig zijn van een oude hoeve, of van het oudste huis van Wingene die daar zou gestaan hebben, dat hebben we niet kunnen achterhalen. Het mooie paadje leidt ons naar goed onderhouden huisjes, toch een heel klein beetje nostalgie. Een ander fraaie plek die we aandoen is het recreatiepark, netjes ingericht met tal van sportaccomedaties, hier kunnen sportievelingen zich ten volle uitleven. Er is ook een wandelpad in voorzien, en verschillende rustbanken die laten toe het geheel te aanschouwen. Bij het verlaten van het park komen we in het centrum, langs de St. Amanduskerk.

Wisten jullie dat de moeder van Guido Gezelle, met name Monica Devriese in Wingene is geboren, de gedenkplaat aan de buitenmuur van de kerk herinnert ons hieraan.

We maken nog een korte wandeling langs café Sportwereld, ooit de thuisbasis van René Maertens, een wielerlegende. Er zijn nog wat verzorgde wijkstraatjes door te stappen om uiteindelijk ons cultureel centrum terug te bereiken.

Parkoermeester je hebt ons aangenaam verrast, en eens een ander zicht gegeven van de breughelgemeente, daarom van harte proficiat en van harte dank voor de inzet. Ook dezelfde eerbetuigingen aan de organisatie en alle medewerkers, jullie hebben ons een aangename wandeldag bezorgd. Gasten hou jullie goed het allerbeste en tot een volgende wandelgelegenheid.