Traditioneel maar toch ietje pietsje anders

Gepost door: Kastaar |Aviflorastappers Ingelmunster

Zoals gewoonlijk waren wij op de afspraak in Aviflora voor de maandelijkse wandeltocht. Oef was het weer wat anders dan de dag ervoor, manlief bakken water vielen uit de hemel, zeg maar geen weer om een hond door te jagen, och arme die beeste. Het was wel zwaar bewolkt, een verre mistsluier, een temperatuur van zo een 3° en windstil. Het bleef droog en meer moest dat niet zijn. Bij de start de prangende vraag, zouden in het parkoers veel veldwegen opgenomen zijn? , want gezien het weer zou het wel eens plets plets kunnen worden. Maar wie hadden wij onderschat? , Ja juist de parkoermeester, want op enkele zeer korte strookjes na, en die waren dan nog goed begaanbaar was de klus proper geklaard. Parkoermeester wij gaan zeker voor U lezen, in de gazette natuurlijk, nee hoor van harte dank voor het uitzetten van dit proper parkoers. Goed wij gaan eraan beginnen en kiezen voor het 13,2 km parkoers.

In de plaats van tradioneel de grote baan te dwarsen gaan wij rechtsaf deze een klein eindje volgen, om even later af te slaan en stappen de hoogte op. Een smal tarmacje dat ons buiten de agglomeratie brengt. Een afwisselend beeld is het decor van dit weggetje, en in een aanpalend bosje horen wij een specht rustig tokkelen op een boomstam, wees maar geen schrik die heeft zeker geen last van reuma, dag moeder. De hevige regen heeft ook zijn sporen nagelaten, de prei staat er versompeld bij en van uitrijden is geen sprake. Krijgen wat later een doodlopend straatje ingestuurd die ons naar de zusterstraat brengt en zo beginnen wij aan een landelijke zwerftocht door het rustige lege winterlandschap. Stappen ook voorbij het bloemgat en zijn meteen in de zeer lange gelijknamige straat aan het wandelen. Links van ons bemerken wij het domein ‘tVeld en zo bereiken wij het grondgebied Meulebeke en maken een ganse lus rond het domein.. Na de wijk ‘tVeld te zijn doorgestapt vinden wij in de Witte hoeve onze eerste rustpost.

Na de rust keren wij eventjes op ons stappen terug en stappen het provinciaal domei van ’T Veld in, een mooi kaarsrechte dreef brengt ons voor het kasteel, en vanaf hier begint dan een prachtig stukje natuur langs de vele dreven en ook langs de verschillende vijvers die het domein rijk is, en waar je vooral in de zomer machtige foto’s kunt nemen, ook de flora is niet te onderschatten. Eventjes het domein uit en wij zijn terug landelijk op weg. Wat later vinden wij onze tweede rustpost terug in ’t café Veldkruis, en met nog een goeie 4km voor de boeg vatten wij het laatste deel van deze zeer propere en genietbare wandeling aan.

Parkoermeester je hebt ons terug laten genieten van de streek, met telkens enkel nieuwe stukjes machtig mooi en zeker bedankt en gefeliciteerd voor je inzet. Wij van onze kant maakten onze dag extra goed met een zeer lekkere dagschotel en een Brigand aan democratische prijs, terloops het waren scampi’s met krielaardappelen en Boursin, ja daarvoor zou je je wel eens aanschuiven.

Gasten hou jullie goed het allerbeste en tot volgende maand.