Uniek mooi en rustig bosparkoers in Beernem

Gepost door: Kastaar |Wandelclub Beernem VZW

Beernem 16-11-2014

Het was wel bewolkt maar het regende niet zoals de dag voordien. Velen wilden blijkbaar hun wandelachterstand aanvullen en daardoor waren er al een grote hoop inschrijvingen. Maar ook de vele mooie wandelparkoers die de Beernemse wandelclub al heeft aangeboden waren steeds al uitnodigingen voor een volgende wandeling. Het was dan ook geen wonder dat de grote sporthal bijna tot de nok gevuld zat. Dat wie een beetje laat was, als je een parkeerplaats wou vinden ondanks het zeer ruime aanbod. Niet te verwonderen dat op het eind van de inschrijvingen de teller op 2300 stond, dag moeder.

Als we starten zijn we meteen het bos in, en vanaf de eerste stappen begint het herfstfestival. Langs smalle kronkelende rustige bospaadjes genieten we optimaal. Het prachtige bladerentapijt, uniek en machtig mooi, geen kunstschilder doet het de natuur na. Dan die nog hangende bladeren aan de bomen, machtig verkleurt ook, nu en dan eentje die in een grandioze stille duikvlucht naar de aarde toekomt, een heerlijk schouwspel om gade te slaan, en dan hier en daar nog enkele mooie paddenstoelen, een hemels geschenk van moeder natuur.

Ook de rust die het bos uitstraalt, en plots hier of daar een gevederde vriend die een heerlijk deuntje fluit, machtig mooi. Enkel een gouden zonnestraaltje ontbreekt, maar ja je kunt niet alles hebben in het leven. Hopelijk helpt de mensheid om deze prachtige natuurgave nog lang te kunnen koesteren, ook voor zij die na ons komen.

Op hoeve Colpaert benutten we onze rustpost in de schaduw van het kasteel. Ook de hoeve is een interessante pleisterplaats voor ambachtelijk gemaakt streekproducten.

Het is zelfs een gratie en een godsgeschenk, want je kunt er zoals in de hemel rijstpap eten, as je me now zouden de Nederlanders zeggen, en zoe je kun peizen zeggen de West Vlamingen. Of je nu de hemel verdient of niet  geen probleem, je hebt er een voorproefje. De gouden lepeltjes zijn voorbehouden voor de hemel, nu zover zijn we nog niet en hopen hier nog een lange tijd te kunnen genieten. Goeden avond en breek geen ruiten. Het tweede gedeelte toont ons de verdere geneugten van deze heerlijke streek. De keus tussen verhard en onverhard parkoers was een mooie aanbieding. Hoewel we ons op het onverharde parkoers gehouden hebben, ondervonden we een minimum aan echte modderpoelen, en als we er één hadden was die mooi te omzeilen. We hebben zo de indruk dat de parkoermeester geen zin had om met natte voeten thuis te komen, een goed gedacht man.

We hebben alvast genoten van een echt mooie en zeer goed verzorgde wandelhoogdag. Van parkoermeester, tot organisatie en medewerkers van harte proficiat en van harte dank voor jullie gewaardeerde inzet. Hou jullie goed het allerbeste en tot een volgende wandelgelegenheid.