Uniek mooi herfstdecor rond Bokrijk

Gepost door: Kastaar |Heikneuters Genk

Wij stappen nog maar eens de trein op, om te gaan wandelen bij Heikneuters Genk voor hun wandeling “ Herfst in Bokrijk “. Wij vrezen even voor het weer, want tussen Gent en Leuven regent het oude wijven, oei dat niet zo god. Maar bij aankomst in Genk is het over, weliswaar nog zwaar bewolkt en er zal gedurende da dag geen druppel meer vallen, oef dag moeder.

Wij stappen het parkoers op via de Berenbroekstraat , en  kunnen ogenblikkelijk genieten van een heerlijke dreef , en er zullen in de” loop van de dag nog vele volgen.Het bladerentapijt langs de wegberm is een natuursieraad door de originele kleuren. Ook die heerlijke geur van die bladeren weerhoudt onze aandacht. Op bepaald ogenblik volgen wij de aanduiding sportcentrum en zijn naar het bos toe. Nog eventjes voorbij de ingang van het openluchtmuseum en een heerlijke boswandeling wacht ons op.

Wij gaan niet traditie getrouw dezelfde richting uit , maar gaan langs de andere zijde weg;

Het word een festival van prachtige herfstdecors, machtige kleurentapijten van gevallen bladeren, allemaal een schilderij of een prentkaartenboek waardig, machtig mooi en gratis aangeboden door de natuur, echt een gebied om te koesteren, het is er zo rustig en mooi dat het een paradijselijke doortocht waardig is. Hier kan een mens op heerlijke wijze tot rust komen, een hemels geschenk in deze haastige en stresserende leefwereld.

Terwijl wij langs de omheining doorstappen kunnen wij ook nog even genieten van die nostalgische geschiedenis, van die goede oude tijd. Als hij zo goed was valt wel te betwijfelen, maar ja ook in onze tijd zijn er meevallers en tegenvallers nu tot daar.

Wij bevinden ons nu in het natuurdomein het Wik, Het ligt in het Oosten van het domein en beslaat een 110ha. Vijvers en bossen nemen ieder de helft in, en maakt deel uit van het domein Bokrijk.In 1938 viel het al in de belangstelling en werd het door de provincie gekocht

De vele vijvers waren vroeger een bron van inkomsten voor de streek want men kweekte er vis voor de lokale bevolking, met de modernisering van de tijd ging die werkzaamheid teloor. Het toezicht over dit gebied is momenteel toevertrouwd aan Natuurpunt.

Na een zwerftocht langs heel goed begaanbare boswegen bereiken wij het educatief centrum van het domein, genaamd het groene huis, waar wij onze eerste rustpost benutten. Na de rust vervolgen wij onze weg door een prachtig park aanliggend aan het centrum, en ook het arboretum is een zekere must voor liefhebbers van bomen en struiken. Het is nog steeds genieten van de vele natuurlijke schoonheden, en wij komen zo langzamerhand langs het vijvergebied, wat een ander natuurbelevenis geeft, en op de rimpelloze plassen glijden wat watervogels geruisloos en langzaam voorbij, enkel malen verstoren luidruchtige eenden de hemelse stilte, maar dat nemen wij er graag bij, die beesjes mogen zich toch ook eventjes laten horen.

Maar aan ieder verhaal komt een einde, ook aan onze zeer prachtig genietbare wandelhoogdag, zo mogen wij hem wel bestempelen na als dat natuurschoon rustig te hebben bewonderd.

Wij zouden aan ons plichten tekortschieten als wij bepaalde mensen niet zouden feliciteren en bedanken voor hun inzet. Op de eerste plaats de parkoermeester, vervolgens de organisator die traditie getrouw instond voor een onberispelijke organisatie, ook alle medewerkers die hun uiterste best deden om ons comfortabel te bedienen, en als niet te onderschatten extraatje die echte Limburgse gastvrijheid. Mensen hou jullie goed, het allerbeste en tot een volgende wandelgelegenheid.