Unieke mooie herfstbeelden rond hogeschool Vives Brugge

Gepost door: Kastaar |Brugsche Globetrotters VZW

Brugge 18-10-2015

Een gigantisch grote parking, een grote inkomhal met vlaggen uit heel veel verschillende landen, en een imposante inschrijfzaal brengen ons als het ware naar een andere wereld in dat grote universitaire gebouw. Het is een prachtig herfstweertje dat de ganse dag zal aanblijven. Tegen niemand zeggen h, we hebben heel waarschijnlijk een geheim ontfutseld. Het is het volgende, geef bij de inschrijving een zonnebril als geschenk en het is mooi weer, en het kwam nog uit ook. Och, pardon wat die zonnebril betreft, dat was geen gewone maar wel een dimensioneel bril, voor het kijken naar zonsverduistering of ander natuurverschijnsel. Aan Vives hogeschool van harte dank voor dit gewaardeerde geschenk want het heeft een hoge UV waarde.

Een rondje ronde het gebouw, en de verzorgde aanleg van de omgeving, en een zicht op de enorme parking is een machtig zicht. We zijn vertrokken en kiezen voor het 6 km parkoers.

Eventjes via een brug de expresweg over en we zijn de groene omgeving in.

Pas stappen we de konijnenpijp op en op de hoek een prachtige kastanje in een fantastische herfstcreatie. Hier en daar wat verkleurde bladeren, open gesprongen bolsters en glimmende kastanjes, machtig mooi. Het overblijvende zomergroen, de hagelwitte sneeuwbessen en de gevallen bladeren in heel wat kleurschakeringen een beeld om bij te houden. En zo zijn we begonnen aan een uniek drevenfestival, het is het begin van een onoplosbaar kleurenpakket We naderen het Tillegembos en vinden er een gedenkplaat van een neergestorte Spitfire aan de rand van het bos. Op 7 september crashte hier spitfire MkIXBR 602 van het 64ste squadron R.A.F. Het doel was de Amerikaanse B 17s beschermen die Rotterdam moesten bombarderen.

De piloot Sergeant E4dgard Lawrence Dickerson kon het vliegtuig tijdig verlaten, maar zijn valscherm ging niet helemaal open.

Tijdens onze tocht bemerken we nog enkele merkwaardige bomen. Het Tillegembos (117ha ) ligt tegenaan de Brugse agglomeratie en is het oudste groendomein van de provincie West-Vlaanderen. In 1963 werden de eerste 44 ha aangekocht, en daarna werd het domein regelmatig uitgebreid. Naald- en loofbossen wisselen elkaar af. Het heeft ook een prachtig omwald kasteel met een formele tuin. Een prachtige kleurenmengeling op de splitsing van twee dreven en enkele kleurrijk paddenstoelen geheel weerhouden onze aandacht. Ook de prachtige veldkapel valt op. En dan tussen de bomen door verschijnt het majestueuze kasteel, dat uniek mooie beelden oplevert. In de oranjerie benutten we onze rustpost. Na de rust krijgen we nog zeer prachtige beelden waarop we haast niet uitgekeken waren. En dan plots voor ons, een steile hoge voetgangersbrug over de expresweg. Maar we moeten er niet over, oef en via een wegomlegging weggetje stappen we onder de brug door. We gaan ook nog eventjes ondergronds om het zeer drukke verkeer te ontwijken en zo bereiken we het eindpunt van een uitstekend mooie en prachtige natuurwandeling, echt wondermooi.

Parkoermeester van harte proficiat en van harte dank voor je zeer gewaardeerde inzet, het parkoers was haast zo mooi als een diamant. Verder was de organisatie ook heel erg verzorgd, ook alle medewerkers en we zouden aan ons plichten tekort komen als we ze niet in dezelfde orde betrekken ook voor hun zeer gewaardeerde inzet. We willen ook nog van harte de directie van Vives bedanken voor de aangeboden gastvrijheid die we ten zeerste waarderen.

Gasten het was een fantastische wandelhoogdag, hou jullie goed het allerbeste en tot een volgende wandelgelegenheid.