Vanuit ‘De Wissel’ op tocht voor een nieuw jaar.

Gepost door: Kastaar |Godelievestappers Ruddervoorde VZW

Zwevezele 10-01-2016

Ja, ook Godelievestappers zijn 2016 ingestapt met hun wandelorganisaties in cultureel centrum De Wissel. Wat een passende naam om van het ene naar het andere jaar over te stappen voor hun klassieke Nieuwjaarstocht.

Centrum De Wissel, op de vroegere wijk Den Hille, waar lange tijd geleden tramvoertuigen werden gerangeerd en onderhouden, is nu een modern en polyvalent cultureel centrum geworden. Het gehucht van vroeger is thans volwaardig opgegaan in Zwevezele zelf, die thans een deelgemeente van Wingene is. Al verdwenen destijds heel wat fabrieken, toch kwamen er andere nieuwe, zodat de werkgelegenheid, en de bouw van nieuwe huizen een feit was.

Goed we zijn gekomen om te wandelen en uit de grote afstandsaanbiedingen kiezen we voor het 5 km parkoers. We gaan eventjes kennis maken met de nieuwe verzorgde wijken. Het weer was heel wat anders dan de dag voordien. Aan de hemel stond een mager winterzonnetje, een 10° op de thermometer, en een scherp nijdig windje, maar wat wil je als het daags voordien de ganse dag miezerige regen was. Na de wijk komen we aan de rand van de industrie, waar veel mensen hun dagelijkse boterham verdienen. Stappen rustig verder, en langs de andere zijde de open natuur, en hier schuurt de wind ons tergend langs de oren, maar de redding is nabij. In bierhandel Weyts is een rustpost ingericht, en worden we getrakteerd op een warme glühwein, en dat doet deugd. Langs deze weg van harte dank voor de traktatie. Goed opgewarmd vatten we het laatste gedeelte van3,2 km aan. Het wordt een genietbaar wandelingetje in die frisse natuur, ja we klagen al eens maar zo erg is dat nu ook niet. We krijgen nog een aangenaam wandelgebied, want we mogen het kasteelpark in. Het kasteel is afgebroken, maar het koetshuis en het badhuis zijn gebleven. In de schaduw van de St. Aldegondiskerk beëindigen we onze zeer verzorgde Nieuwjaarstocht.

Langs deze weg willen we de parkoermeester, de organisatie en alle medewerkers feliciteren en bedanken voor hun inzet.

Beladen met nieuwjaarswensen en goede voornemens verlaten we De Wissel, en kijken al uit naar de volgende wandeling, hou jullie goed het allerbeste en tot een volgende wandelgelegenheid.