Veel lentebloesems en genietbare landschappen op Blarentocht.

Gepost door: Kastaar |Wandelclub Koekelare VZW

Koekelare 02-04-2016

Zaal “Zuudhove “ is behoorlijk gevuld als we ons inschrijven voor de traditionele Blarentocht. De twee grootste afstanden bieden de mogelijkheid om de 42 en de 50km te bewandelen. Voor de 50km, noteerden we 149 deelnemers, terwijl algemeen met de andere afstanden erbij er 1794 deelnemers genoteerd werden, waaronder 50 van 4op1 rij Zedelgem. Merkwaardige vaststelling 149, en 150 op de vorige organisatie voor de grootste afstand, is dat de limiet? Op het eerste gezicht ja, maar echt mooi weer moet nog komen, en dan is de verleiding groter om zich op de grotere afstanden te wagen. Terwijl deze organisaties een ideale training zijn voor de 100km afstanden die rap zullen aangekondigd worden. Van het goede weer gesproken, het was ideaal in de voormiddag, windstil en een heerlijk lentezonnetje, toverde op menig gezicht een heerlijke glimlach. In de namiddag trok het zonnetje weg, maar het bleef droog. We kiezen wegens beperking voor het 5km parkoers.

Via het mooie rustige Motepark beginnen we aan wat we later zouden benoemen als een zeer genietbare landelijke tocht rond Koekelare. De start geeft ons een fraai zicht op de onmiddellijke omgeving. Voor eerst de vijver waar enkele sportvissers een visje proberen te verschalken. Sportief zijn ze in ieder geval want we zien een gevangen exemplaar terug in de vijver uitzetten. Een wandeldreef erlangs, in een heerlijk lentezonnetje, wat moet het nog meer zijn?  Rust, harmonie en natuur verenigd in één kader, wat moet het nog meer zijn. Ook de lentebloesems geven het landschap meer glans, en de mensen voelen zich met de natuur als herboren. Het is iets anders dan die winterse taferelen, die langs de ene kant ook hun charmes hebben, maar soms heel veel ongemakken meebrengen dan we wel willen. Doch we hebben niet zo erg te klagen gehad vorige winter. Als we richting ‘klyteput’ opstappen, staan de madeliefjes, paasbloemen en tal van lentebloesems te bloeien in de wegbermen of voortuintjes. Wat later staan we voor de ‘switswal’. Een stukje prachtig natuurgebied, nog te vroeg om op zijn prachtig uitzicht te staan, maar binnenkort een heerlijke natuurpracht te worden, de inlichtingsborden tonen wat er allemaal te zien zal zijn, een prachtig stukje natuur. We stappen verder en vinden tal van oude hoeves, sieraden van de streek, en bewaarders van een prachtig natuurpatrimonium. Een glooiend landschap dat nostalgie uitademt, en het landschap een heerlijke aandacht geeft.

Wat verder vinden we de link van de gemeente met Thailand ,en kennen zeker de elektriciteitstarief, omgekleed tot een Thaise tempel, machtig mooi. Ook voor geschiedenis hoeft Koekelare niet onder te doen, heel wat toeristische bezienswaardigheden kan het aanbieden. Op het einde een historische plek van het ‘Oosthof’ kunnen we bewonderen.

Zo naderen we stilaan het einde van deze zeer genietbare en verzorgde wandeling. Het was een genoegen jullie gast te zijn, daarom aan iedereen, ‘van harte proficiat en van harte dank voor jullie gewaardeerde inzet’. Gasten hou jullie goed, het allerbeste en tot een volgende wandelgelegenheid.