Verlag Sint-Elooistocht

Gepost door: Rita |Vier Op Eén rij

36ste Sint-Elooitocht.

Ondanks de concurrentie van een wandeltocht in Ichtegem mochten we vandaag niet klagen want meer dan 1000 wandelaars boden zich bij  de inschrijvingstafel aan voor deze 36ste St-Elooitocht. We stelden vandaag het domein van de paters van Zevenkerken centraal en hadden er zelfs een rustpost ingericht. Dwars door het mooie bosdomein van 50ha lopen enkele statige dreven alwaar het heerlijk flaneren is. Ook de Sint-Andriesabdij en de watermolenvijver zijn aantrekkingspunten in deze groene oase. 

Naast domein Zevenkerken werd ook het Vloethemveld, dat een rijk cultuurhistorisch verleden met zich meedraagt, aangeboord. Het gebied is zeer gevarieerd qua natuur want met bos, heide en schrale graslanden is het een lieve lust voor de wandelaar die het gebied doorkruist. Ook de deelnemers aan onze wandeltocht konden van al dit moois proeven. Daarnaast bood de oude militaire spoorwegzate zich aan als een perfect verbindingsstuk tussen de verschillende natuurdomeinen.Het is reeds vele jaren zo dat wandelclub Vier op een rij en Case New Holland de handen in elkaar slaan om deze manifestatie in te richten. Vroeger had men in New Holland een eigen wandelclub die deze tocht opstartte maar na vele succesvolle jaren bleek het voor die mensen niet meer mogelijk om de organisatie op touw te zetten. 

Gelukkig wilde de Zedelgemse wandelclub Vier op een rij alles overnemen en die blies deze St-Elooitocht nieuw leven in.

Onze dank gaat zeker naar onze 50 medewerkers die opnieuw hun beste glimlach presenteerden om alle wandelaars een mooie wandeldag te bezorgen.