Verslag van de bronnentocht 14/06 tem 16/06/2013

Gepost door: Chris en Annemie |Heltersberg (D)

Enkele weken geleden zijn we samengekomen om de praktische kant van de reis te bekijken. Patrick en Denise waren onze gastheer en gastvrouw.

In deze samenkomst hebben we de verdeling van de auto’s opgesteld:

Patrick & Denise nemen Lieven, Christa en Laurette mee en vertrekken vrijdagmorgen 14/06.

Chris en Annemie vertrekken na de middag.

Willy en Kurt nemen Marina en André mee en vertrekken in de loop van de namiddag.

Nog een aantal praktische kanten van de reis besproken zoals het hotel, de slaapplaatsen van Patrick & Denise en Laurette, het avondeten, de reisroute, de omgeving, de tocht, de bezienswaardigheden, enz enz..

Vrijdag 14/06

Patrick, Denise, Laurette, Lieven en Christa zijn in Loppem vertrokken omstreeks 08uur. Ze hebben er een stedentrip van gemaakt. In de namiddag hebben ze genoten van een stadsbezoek in Saarbrücken. Daarna zijn ze doorgereden naar Heltersberg.

Chris & Annemie zijn rond 13uur vertrokken vanuit Varsenare. Na een tankbeurt nabij de grens van Duitsland, zijn ze doorgereden naar Heltersberg. Ze zijn aangekomen omstreeks 18u00, waar Patrick en zijn gevolg al een halfuur eerder aangekomen was. Er werd ons een frisse pint aangeboden, en die smaakte…

We hebben dan van een heerlijke BBQ kunnen genieten, aan een zeer democratische prijs.

Willy, Kurt, Marina en André zijn vertrokken vanuit Veldegem rond 16uur. Zij hebben meer last gehad van files en opstoppingen. Rond 22u00 is de laatste ploeg dan aangekomen in Heltersberg. De organisatie van Heltersberg had ervoor gezorgd dat er nog BBQ was voor deze medereizigers, want onderweg hebben ze zich enkel tegoed gedaan met een sandwich. Het heeft hen gesmaakt.

Als laatste gast hadden we Sander, een vriend van Patrick en Denise. Sander is pas rond 23uur aangekomen door opstoppingen in het traject. Voor Sander was er ook nog BBQ voorzien.

Na een natje en een droogje ( de witte droge wijn was heerlijk en goed gevulde glazen) was een rustige nacht nodig om de volgende dag fris aan de start te staan of om een stadsbezoek te doen.

Zaterdag 15/06

Zaterdagmorgen hadden we afgesproken om allemaal om 06u30 aan de ontbijttafel aanwezig te zijn. Sommigen met kleine oogjes, maar iedereen was er. Inschrijving moest immers gebeuren voor 08u00. Chris en Annemie wilden vroeg (om 07u00) starten om toch het onbekende terrein te kunnen veroveren binnen de tijd.

Chris & Annemie hebben zich ingeschreven op de 40 kilometer.

André, Lieven, Patrick, Kurt, Laurette en Sander wilden de 25 kilometer kleinkrijgen.

Willy, Christa, Marina en Denise zijn gaan winkelen in de buurt.

De 40 kilometer tocht was zeer mooi. Bochtig, bossen, op en neer, rotsen, zeer rustig en natuur. Op het ganse traject hebben we 2 auto’s als tegenligger gehad. Voor de rest, zeer rustige mooie wandelpaden. De rustposten waren zeer eenvoudig maar verzorgd. Je kon er van alles verkrijgen. Langs het parcours hebben we verschillende bronnen kunnen zien, zoals de wandeling ook wordt genoemd, maar als het er werkelijk 40 zijn kunnen we niet bevestigen, na 6 bronnen waren we de tel kwijt. Chris & Annemie hebben de 40 kilometer afgerond rond 15u00.

De 25 kilometer tocht was even lastig, op en neer, bochtig en bebost gebied. Sander had problemen met zijn wandelschoenen. De zool van zijn schoen was losgekomen en het wandelen werd heel moeilijk. Geen probleem voor onze Duitse organisatoren, die snel een bromfiets voorhanden hadden en voor een tube secondelijm hadden gezorgd. Zo was het probleem van Sander snel opgelost en kon hij verder genieten van de wandeling.

Het klimmen werd heel moeilijk voor Laurette en na 20 kilometer vond Laurette dat ze een last was voor de rest van de groep. Geen probleem, met haar beste Duits had ze een regeling getroffen om met een busje mee te komen naar de start, maar de voorwaarde was dat ze eerst de tent van de controlepost hielp afbreken en opruimen. Dat was zeker geen probleem voor Laurette.

De aankomst werd rond 16u00 bereikt. Iedereen zag er gelukkig en voldaan uit. Een geslaagde tocht.

Bij Christa, Denise, Marina en Willy was de dag ook een hele beleving. Willy was de voorbeeldige man. Hij hielp de vrouwen met raad en daad, hielp de tasjes dragen, gaf model en kleuradvies. Willy heeft zijn punten verdiend.

Marina heeft zich toch laten verleiden tot de aankoop van een sweater met streepjes. Nog een geluk, want dit kwam later goed van pas nietwaar, Marina striptje?

Christa heeft en vestje gekocht met een bloemetje. De nodige grappen ontbraken natuurlijk niet.

Denise had ook van alles gekocht, maar voor details raad ik jullie aan zelf Denise te contacteren.

Na de aperitieven bij de wandelclub hebben we allemaal genoten van een goeddoende douche. De avond hebben we doorgebracht i n het hotel, waar ze ons een heerlijk avondmaal voorschotelden.

Na een heerlijke, maar vermoeiende dag hebben we genoten van een heerlijks nachtrust.

Zondag 16/06

Zondagmorgen was het ontbijt voorzien om 08u30. Zondag is gelijk aan croissantjes dag. Eerlijk, in Frankrijk zijn ze beter, maar er waren ook lekkere pistolets. Geen probleem, we hebben genoten van ons lange en heerlijk ontbijt.

Patrick, Denise en Sander hebben dan afscheid genomen van hun gastheer en gastvrouw. Hun valiezen ingepakt en tegen 11uur waren we klaar om de terugtocht aan te vatten.

We hebben afgesproken om een tussenstop te maken in Bouillon. Er werd langs Luxemburg gereden om te tanken en sigaretten in te slaan.

Tegenslag voor de groep van Willy. Ze zijn daar in een serieuze file terechtgekomen en zijn meer dan een uur later aangekomen in Bouillon. Dankzij de streepjes sweater van Marina, hadden al snel gemerkt op welk terras we hadden plaatsgenomen. Daar hebben we genoten van het zonnetje en een lichte maaltijd en drankje. De dame die opdiende had een kort rokje aan en telkens ze moest buigen voor de tafel te voorzien of af te ruimen, zagen we veel bil ….

Omdat we goesting hadden ’s avonds nog iets te eten hebben we een iets gezocht in de streek van onze thuishaven. Na een paar pogingen om omstreeks 20u00 iets te reserveren, zijn we uiteindelijk terecht gekomen in Den Artiest in Veldegem.

Daar hebben we nog genoten van een heerlijk avondmaal en iedereen was tevreden en gelukkig naar huis.

Patrick en Denise, bedankt voor deze mooie reis.